Kategoriler

Haber Alanya

Kelle paça ustası Serkan Karadaş: “Dinlendirilmiş ve fırınlanmış et her derde şifadır”

Geçtiğimiz Günlerde Kelle Paça İçmenin Korona Virüsünü Engelleyebileceğini Ve Sürekli İçilmesi Gerektiğini Söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay’ın Açıklamalarından Sonra, Kayseri’de 17 Yıldır Kelle Paça Ustalığı Yapan Serkan Karadaş Da Kelle Paçanın Her Derde Şifa Olduğunu Hatta Korona Virüsünü Bile Engelleyebileceğini Söyledi.

Kelle paça içmenin korona virüsünü engelleyebileceğini ve sürekli içilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay’ın açıklamalarından sonra Kayseri’de 17 yıldır kelle paça ustalığı yapan Serkan Karadaş da kelle paçanın her derde şifa olduğunu, hatta korona virüsünü bile engelleyebileceğini söyledi.

Dinlenmiş etin vücudu rahatlatacağını ve olası birçok rahatsızlığı engelleyeceğini söyleyen Serkan Karadaş, “Kelle paça çorbasının hazırlığı bir gün öncesinden başlıyor. Kasaplarımızdan taze olarak aldığımız kemiklerimizi önce su ile yıkıyoruz, daha sonrasında da 14 ile 16 saat arasında taş fırında pişiriyoruz. Sabah da 5 buçuk, 6 gibi gelip süzüyoruz, etini ayırdıktan sonra da et ve suyu buluşturup bol sarımsaklı olarak müşterilerimize servis ediyoruz. Etler dinlendiği için mideyi yormaz aksine rahatlatır ve hazmı kolaylaştırır. Canan Karatay hocamız da doğru söylemiş. Kelle paça çorbası geçmişten günümüze gelen bir lezzettir ve katkısız ürünlerdir. Sağlığa zararlı değil, aksine faydalı besinlerdir. Özellikle kış günlerinde içildiği zaman kemikleri güçlendirir, kolesterolü dengeler, hatta ve hatta korona virüsünü bile engeller diyorum ben. Kelle paça bağımlılık yapıyor. Özellikle Kayseri ve çevresinde sabah gelip içenler, öğlen gelip kelle yiyenler ve akşamında da paket yaptırıp evine götüren devamlı müşterilerimiz var. Öncesinde ön yargılı yaklaşanlar daha sonra tattıkları zaman tadından vazgeçemiyorlar. Daha önce yaşlı kesim vardı, şimdi tam tersine genç kesim rağbet gösteriyor. Önceden yarım porsiyon ile doyarlardı, şimdi 1 buçuk porsiyonla doyuyorlar. Vatandaşlarımızın kendi damak zevkleri var tabii ki ama ben özellikle kelle paçayı tavsiye ederim. Özellikle bu soğuk kış günlerinde şifa kaynağıdır” dedi.

Kelle paça içmeye gelen Halis Deliktaş ise, “Ayda en az iki kere kelle paça tüketirim. Kelle paçanın faydalarını biliyorum. Beyni ve damarları geliştiriyor, bağırsakların çalışmasında yardımcı oluyor. Vatandaşlarımızın da her zaman gelmesini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
9 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
8 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
8 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi 
Antalya
24 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"