Kategoriler

Haber Alanya

5 Ocak'tan sonra Alanya'da eski paketle satış yasaklanacak

5 Ocak itibariyle tüm Türkiye genelinde sigara paketlerinde tek tip uygulaması başlıyor. Yenialp yeni uygulama ile ilgili, "5 Ocak itibariyle diğer sigara paketleri tamamen kalkacak ve siyah pakete geçilecek" dedi

Tüm Türkiye genelinde 5 Aralık'ta sigara paketlerinde düz ve standart paket uygulamasına geçildi. 5 Ocak itibariyle de mevcut paketlerle satışlar yapılamayacak, artık düz ve standart hale getirilen, marka içermeyen paketlerle satışlar gerçekleştirilecek. Tek tip ve tek renk olan yeni paketlerle çeşitli renklerinden ve grafik tasarımlarından kaynaklanan çekiciliğinin ve yanıltıcı özelliğinin ortadan kaldırılması, sağlık uyarıları mesajlarının caydırıcı etkisinin artırılması hedefleniyor.

ESKİ PAKETLER KALKIYOR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan  Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, "5 Ocak itibariyle diğer sigaralar tamamen kalkacak ve siyah pakete geçilecek. Siyah paketin ön yüzünde sigaranın ismi, arka yüzünde de sigaranın çeşidi yazacak. Paketin üzerinde ise yüzde 80 oranında sigaranın zararları ile ilgili bildirimler bulunacak. 5 Ocak'tan sonra hiçbir esnafımız eski paketlerle satış yapamayacak" dedi.

BAYİLER TARAFINDAN TOPLANACAK

Bakkalların elinde kalan eski sigara paketlerinin bayiler tarafından toplanacağını söyleyen Yenialp, "5 Ocak'tan itibaren eski sigara paketleri bayileri tarafından toplanacak ve siyah pakete geçmiş olacağız" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
25 Kez Görüntülendi.
Alanya ve Manavgat'ta torbacı operasyonunda 75 kişi yakalandı
Gündem
24 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor'da Olağan Seçim takvimi belli oldu
Alanya
21 Kez Görüntülendi.
Pankart asarken yaralandı
Genel
22 Kez Görüntülendi.
Gözler Başkan Özçelik'de
Alanya
22 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki eczacılar 185’inci yılı kutladı
Turizm
35 Kez Görüntülendi.
ALTİD'de sahil büfesi zirvesi
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Demirtaş’ta kanalizasyonda işlem tamam 
Belediye
22 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden temizlik atağı 
Sağlık
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tam not
Alanya
22 Kez Görüntülendi.
Alanya esnafına Nuri Başkan’dan denetim uyarısı