Kategoriler

Haber Alanya

Erdoğan'dan belediye başkanlarını uyardı

Şehir ve Güvenlik Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediye başkanlarından bir ricam var. Şehirleşmede inşaatların inşasında ve ihyasında bütün mesele sizin kaleminizin ucunda. Buradan taviz verilmemeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Şehir ve Güvenlik Sempozyumu"nda konuştu. Sempozyumdaki konuşmasından belediye başkanlarına da uyarıda bulunan Erdoğan, "Site kültürü bizim kültürümüz değil. Ama ne yazık ki şu anda bir site kültürü anlayışı ülkemizde egemen olmaya başladı" dedi.
'TAVİZ VERİLMEMELİ'
Erdoğan sözlerinin devamında, "Belediye başkanlarından bir ricam var. Şehirleşmede inşaatların inşasında ve ihyasında bütün mesele sizin kaleminizin ucunda. Buradan taviz verilmemeli. Küçük hesaplar yaparsak şehirlerimize ihanet etmiş oluruz, burada kararlı duruş şart. Küçük hesaplar yaparsak şehirlerimize ihanet etmiş oluruz, burada kararlı duruş şart. Dikey mimariyle şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Yatay mimariyle bir defa hem kendi medeniyetimizi inşa etmiş oluruz hem de şehirleşmenin ne demek olduğunu dünyaya göstermiş oluruz. Bu adımları kararlılıkla atmak ve TOKİ'yle, Emlak Konutla ortaklaşa adımlar atarak tip projeler oluşturmak ve buna göre de bu adımları atmamız lazım. Eğer atmazsak çok geç kalmış oluruz. Kibrit kutusu gibi dikilmiş binalarla bir yere varamayız. Biz göğe değil toprağa daha yakın olma gayreti içinde olmamız lazım. Ülkemizde yeni gecekondu inşası kesinlikle olmadığı gibi eskilerin de önemli bir bölümü kentsel dönüşüm projeleriyle ortadan kalkmıştır." dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
23 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"
Asayiş
117 Kez Görüntülendi.
Jandarmadan Mutluluğa Kurşun Sıkma Projesinin Tanıtımı
Genel
15 Kez Görüntülendi.
ALANYA Belediyesi üniversite öğrencilerini bahar şenliğinde sanatla buluşturdu
Spor
26 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor'dan Samsun'a çıkartma
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Başkan Erdem'den Ankara’da önemli görüşmeler
Güncel
41 Kez Görüntülendi.
Alanya’da halk otobüsü ücretine zam
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
Rüzgar Gülü Kreşi “Kumsal’ın Gökyüzü Macerası” kitabıyla renkleniyor
Genel
22 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 2 fırkateyn ve Sahil Güvenlik Botu bugün ziyarete açılıyor 
Belediye
21 Kez Görüntülendi.
Alanya’nın efsane festivali 24 Mayıs’ta başlıyor
Antalya
32 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle ve yayla yollarına bakım onarım