Kategoriler

Haber Alanya

Heykel Sempozyumu sona erdi

11. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, dün düzenlenen kokteyle sona erdi.

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 11. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, dün düzenlenen kokteyle sona erdi.
Belediye Binası arakasındaki sempozyum alanında 3 Kasım’da başlayan ve bir aydır 10 heykeltıraşın çalıştığı, “Doğa ve Çocuk” temalı, 11. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’nun kapanış törenine, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Büyükelçisi Mr.Kestutis Kudzmanas, AHEP Rektörü Erol Sayın, Alanya Belediye eski Başkanı Hasan Sipahioğlu, Prof. Rahmi Aksungur, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri ve sanatseverler katıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve törene katılan vatandaşlar, heykelleri inceleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Törende, sempozyum kapsamında ilköğretim öğrencilerinin kilden yaptığı heykeller de sergilendi. Törende konuşan Yücel, bir ay süren sempozyumda heykeltraşlar tarafından yapılan heykellerin ilçedeki yeşil alan ve parklarda sergileneceğini söyledi. Başkan Yücel,“Bu yıl 11. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nu tamamladık. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel Bölümü ile ortaklaşa düzenlediğimiz heykel sempozyumu Alanya’mızın tanıtımı ve turizmine artı bir değer katmaktadır. Farklı ülkelerden çok değerli sanatçıların katıldığı sempozyumun 2 yıldır konsepti, 2016 yılında yapılacak olan EXPO Fuarı’nda yer alacak olan doğa ve çocuk temasıdır. Sempozyumun düzenlenmesinde emek sarf eden herkese ve katılan değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.
 
'HEYKELLER MAHALLELERDE YERİNİ ALACAK'
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sanatçılara ve ilköğretim öğrencilerine sertifikalarını takdim etti. Tören boyunca sempozyuma katılan ilköğretim öğrencileri ile yakından ilgilenen Başkan Yücel, öğrenciler arasında özelilikle yerleşik yaşayan yabancıların çocuklarının da bulunmasının Alanya’nın çok kültürlü sosyal hayatına en büyük örnek olduğunu belirtti. Sempozyum sonunda ortaya çıkan heykeller, bir süre sempozyum alanında sergilendikten sonra Alanya merkez ve mahallerdeki parklarda, sosyal alanlarda yerini alacak.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
23 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
42 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar