Kategoriler

Haber Alanya

Bal yeme yarışması! 2 dakika içinde içinde 2 kilo bal yedi

Finike ilçesinde düzenlenen 4'üncü Bal Festivali'nde Mehmet Kaya 2 kilogram balı 2 dakika içinde yiyerek birinci oldu. Bir yarışmacı da "bal yeyip baldan usanmak" deyimini akıllara getirdi ve daha fazla devam edemeyerek pes etti.

Antalya Finike Belediyesi, Ernez Mahalle Muhtarlığı, Ernez Bal Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle "Bal Gibi Festival" sloganıyla 4'üncü Bal Festivali düzenlendi. Geleneksel hale gelen festivalde bu yıl da renkli görüntüler ortaya çıktı. Festivale Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, muhtarlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bölge sakinleri ve bal üreticileri katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Baysal, "Gelenek ve göreneğimizi en iyi şekilde devam ettiriyorsunuz. Ernez önemli bir yerimiz. Umarım bu gelenek 4 yıl değil uzun yıllar sürer" ifadelerinde bulundu. Belediye Başkanı Geyikçi ise "Belediye olarak mahallelerimize her türlü desteği sağlayacağız. Bir olalım, kavgacı olmayalım" mesajını verdi. Ernez Muhtarı Abdurrahman Fırtına da, "Ernez'imizin bu geleneğini devam ettireceğiz. Bal köyümüzün vazgeçilmezidir, desteklerinize ihtiyacımız var" dedi.
Festival kapsamında Bal Yeme Yarışması düzenlendi. 2'si kadın 9 yarışmacının yer aldığı yarışmada Mehmet Kaya 2 kilogram balı en kısa sürede yiyerek birinci oldu. Yarışmanın ikincisi Ayhan Azak, üçüncüsü de Ali Atakan oldu. Bir yarışmacı da "bal yeyip baldan usanmak" deyimini akıllara getirdi ve daha fazla devam edemeyerek pes etti. Muhtar Fırtına, ilk üçe giren yarışmacıya yarım altın, Ziraat Odası da çeyrek altın verdi. Festivalde "En İyi Bal Üreticisi" kategorisinde ise birincilik Alim Tozlu'ya gitti. Mustafa Vural ikinci, Nuriye Aydemir ise üçüncü seçildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
9 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
17 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
11 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi 
Antalya
24 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"