Kategoriler

Haber Alanya

‘Kendi ayağımıza havai fişek sıkmayalım’

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri izinsiz havai fişek kullanımı yapanları ve atanlara yönelik yapmış olduğu denetimlerini sıklaştırdı. Bu uygulamaya destek veren turizmciler de “Kendi ayağımıza havai fişek sıkmayalım” dedi.

Mert CANTÜRK

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yapmış olduğu başta eğlence mekanları olmak üzere tüm işletmelere yönelik havai fişek denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde havai fişek attığı tespit edilen işletme yetkilileri veya havai fişek patlatanlara yönelik Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine göre işlem yapılacak. Hava fişek atanlara yönelik TCK’nın ilgili maddeleri gereği yaptırımlar uygulanacak. 

‘BİR DÜZEN İÇERİSİNDE YAPILMALI

Yapılan bu çalışmalara Alanyalı turizmcilerden de tam destek geldi. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, havai fişeklerin turizm bölgesi için olması gerektiğini ancak bir düzen içerisinde yapılmasının doğru olacağını söyleyerek, “Tabi ki normal tehlikelerin yanı sıra görünmeyen noktalarda vatandaşlarımızın yanı sıra tatile gelen turistlerin endişe duymalarına neden oluyor. Bu anlamda konunun daha kontrol altında yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu alınan kararı destekliyoruz” dedi.

‘KENDİ AYAĞIMIZA HAVAİ FİŞEK SIKMAYALIM’

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu da, atılan havai fişeklerden turistlerin tedirgin olduğunu söyledi. Şakiroğlu, “Hatta dağların arkasında savaş mı oluyor diyenler var. Turizm için aslında kötü bir imaj. Turizmciler olarak olur olmaz yerlerde havai fişek atılmasından, motorların gürültüsünden, egzoz patlatmalarında da rahatsızız. Bunların çözülmesi lazım. Turist nasılsa geliyor diye bakmayalım olaya. Böyle bir şey olamaz. Bu turist bir gün bu sebeplerden dolayı gelmeyebilir. Turizmden ekmek yiyoruz. Kendi ayağımıza havai fişek sıkmayalım” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
25 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
6 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
41 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
6 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
6 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
17 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak