Kategoriler

Haber Alanya

Tarihi yarım adanın haritası turistlere dağıtılıyor

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Alanya turizm tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Alanya’nın tarihi yarım adasının detaylı haritası hazırlanarak turistlere ücretsiz dağıtıldı.

Alanya ilçe Emniyet Müdürlüğü turistlerden gelen istek ve şikayetleri değerlendirerek, daha önce yapılmadığı tespit edilen kale bölgesi detaylı harita çalışması başlattı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen harita çalışmasının tamamlanmasıyla haritalar İngilizce, Almanca ve Rusça 3 dilde 40 bin adet basıldı. 
TÜM DETAYLAR YER ALDI
Turistlerin en çok ilgi gösterdiği yarımadada bulunan tüm detayları içeren haritanın diğer yüzünde ise şehir haritasının yanı sıra turistlerin şehir içi ulaşımda kullanacakları belediye ve halk otobüslerinin güzergahları, ihtiyaç duyacakları resmi kurumların telefon numaraları, tarihi yerlerinin tanıtımı, tarihi yerlerde gezerken dikkat etmeleri gereken kuralları ve güvenlik konularında dikkat etmeleri gereken konulara da yer verildi.
TURİSTLER MEMNUN KALDI
Hazırlanan haritalar dün Kızılkule bölgesinde Toplum Destekli polisler tarafından turistlere ücretsiz olarak dağıtıldı. Haritaları çok kapsamlı bulduğunu söyleyen Ukraynalı turist Alex Bolshunova, polis teşkilatının bu çalışmasından dolayı teşekkür etti.  Haritanın turistler detaylı bir rehber olacağını belirten Jolanta Bolshunova ise özellikle otobüs güzergahlarının olmasından dolayı çok memnun olduğunu belirtti. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı  
Sağlık
8 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'lü tıp asistanları bilgilendirildi
Belediye
29 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik tüm yetkiyi o iki isme verdi
Gündem
17 Kez Görüntülendi.
Özçelik vakfın yeni üyesi oldu
Alanya
8 Kez Görüntülendi.
İletişim ve Tasarım Festivali sona erdi
Eğitim
14 Kez Görüntülendi.
ALKÜ Türkiye'de bir ilke imza attı
Asayiş
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da umuma açık mekanlarda denetim yapıldı
Asayiş
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 11 araç trafikten men edildi
Antalya
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz  
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Taksici esnafının 'VIP' isyanı