Kategoriler

Haber Alanya

HASTANEYE JET ONAY

Genel Seçimler öncesi Payallar'a 300 yataklı hastane sözü veren Bakan Çavuşoğlu'nun bir sözü daha yerine geldi. Büyükşehir tarafından oy birliği ile onaylanan 300 Yataklı Payallar Hastanesi için bakanlık gerekli onayı jet hızıyla verdi. Bugün Hayri Çavuşoğlu ev sahipliğinde bakanlık mühendisleri gelerek bölgede inceleme yapacaklar.

ÇAVUŞOĞLU, GEÇEN YIL MÜJDELEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesi Alanya’da yaptığı bir konuşmada ilçeye ikinci bir hastane sözü vermişti. Yer tahsisini kısa bir sürede bizzat gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, “Antalya'nın ve Alanya'nın sağlıkta bir merkez olmasını istiyoruz. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni açılmışken, Payallar'a da bir hastane yapmak istiyoruz. 300 yataklı planladık, ek olarak 200 yatak da planlıyoruz. Bir anda 500 yataklı hastane açarsak dolmayabilir. O yüzden kademeli olarak ilerlemek istiyoruz. Bir hastane Alanya’ya yetmez.” demişti.

BÜYÜKŞEHİR DEN OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

12 Haziran 2019 Çarşamba günü Büyükşehir Meclis toplantısında Payallar Mahallesi’ndeki 13.40 hektarlık alanın orman alanından sağlık alanına dönüştürülmesi için hazırlanan 1/25000 ve sağlık alanı olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği AK PARTİ, CHP ve MHP meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilmiştir. Oy Birliği kararının hemen ardından Sağlık Bakanlığı devreye girerek kısa sürede harekete geçti.

TOKİ DEĞİL, HASTANE MÜTEAHHİTİ YAPACAK

Sağlık Bakanlığı’ndan proje mühendisleri bugün Payallar Mahallesi’ndeki alanda incelemelerde bulunacak. Turizm ve Kültür Bakanlığı Müşaviri Hayri Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde gelecek olan Sağlık Bakanlığı ekipleri alanda yapacakları incelemelerin ardından proje çalışmalarına başlayacak. Son aşamaya gelen hastane için TOKİ yerine hastane müteahhitleri görevlendirilecek. Çavuşoğlu tarafından tahsisi gerçekleştirilen alan Payallar'dan Güzelbağ yoluna bağlanan yola cephe ve Payallar Hamzalar mevkii ile Emişbeleni Değirmentaşı mevkii arasında bulunuyor.

Yorumlar

Hamdi 5 Yıl Önce

Çok yerinde bir karar olmuş

Oktay Arslan 5 Yıl Önce

ONKOLOJI BIRIMININ MUHAKKAK ACILMASI YADA ESKI HASTANEYI ONKOLOJI HASTANESI YAPALIM ALANYANIN BUNA COK COK IHTIYACI VAR

Daha Fazla Haber
Asayiş
25 Kez Görüntülendi.
Alanya ve Manavgat'ta torbacı operasyonunda 75 kişi yakalandı
Gündem
24 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor'da Olağan Seçim takvimi belli oldu
Alanya
20 Kez Görüntülendi.
Pankart asarken yaralandı
Genel
22 Kez Görüntülendi.
Gözler Başkan Özçelik'de
Alanya
22 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki eczacılar 185’inci yılı kutladı
Turizm
35 Kez Görüntülendi.
ALTİD'de sahil büfesi zirvesi
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Demirtaş’ta kanalizasyonda işlem tamam 
Belediye
22 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden temizlik atağı 
Sağlık
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tam not
Alanya
21 Kez Görüntülendi.
Alanya esnafına Nuri Başkan’dan denetim uyarısı