Kategoriler

Haber Alanya

Fuhuş operasyonuna 29 gözaltı

Alanya'da, "İnsan ticareti ve zorla fuhuş yaptırma" iddiasıyla 9 ayrı adrese yapılan baskında 11 kişi ile zorla fuhuş yaptırıldığı öne sürülen 1'i Türk, 18 kadın gözaltına alındı.

 
Edinilen bilgiye göre, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınları zorla fuhuş yaptırdığı belirlenen bir çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 2,5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 50 kişilik polis ekibi, Alanya'da 9 ayrı adresteki evlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Kadınların Türkiye'de iş bulma vaadiyle Kırgızistan, Rusya, Gürcistan, Moldovya, ve Fas ülkelerinden tezgahtar, kuaför olarak çalıştırılmak için kandırıldıkları belirtildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, tüfeğe ait fişekler, 40 gram esrar maddesi, yabancı uyruklu kadınların pasaportları, uçak bilet rezervasyonları, yurt dışı para transfer dekontları ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan kadınlardan 8'si sorgularının ardından serbest bırakılırken, 10 kadın ise Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili olarak kadınlara fuhuş yaptırdığı iddiası ile gözaltına alınan 11 kişiden 5'i serbest bırakılırken, 1’i kadın 6 zanlı ise "İnsan ticareti ve zorla fuhuş yaptırma" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
 
Mehmet AL
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
11 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
14 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
22 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
23 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
42 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar