Kategoriler

Haber Alanya

İKİNCİ MÜJDE

Davutoğlu'nun Başbakan olmasının ardından ilk müjde Kuşyuvası Yolu'nun yeniden projelendirilmesi yönünde olurken, ikinci müjde ise bizzat Davutoğlu’nun kendisinden geldi. Davutoğlu, Alanya'ya kadar uzanan otoyol ve hızlı tren projeleri çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

50 MİLYON TURİST 
50 MİLYAR $ GELİR
62. Hükümet’in programını TBMM Genel Kurulu’ndan okuyan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alanya’yı ve bölgeyi yakından ilgilendiren turizm alanında da detaylı açıklamalarda bulundu. Turizm gelirlerinde meydana gelen artışı ele alan Davutoğlu, sektörü çeşitlendirme ile turizm gelirini istikrarlı bir şekilde artırmayı hedeflediklerini bildirerek “2023 perspektifinde 50 milyon turist ve 50 milyar doları aşan bir turizm geliri öngörüyoruz” dedi. 
OTOYOL VE HIZLI TREN
Öte yandan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilk kez Haber Alanya Gazetesi ile ilçeye duyurduğu Kuşyuvası yolundaki yeniden projelendirme müjdesine yenilerini ekledi. Havalimanlarındaki gelişmeleri sıralayan Davutoğlu, “Afyon-Antalya-Alanya otoyol projesinin de fizibilite ve proje çalışmalarını tamamlayarak yapımlarına başlayacağız. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattının etüt ve proje çalışmalarına başlayacağız” dedi. 
 
 
 
ANAMUR’A HAVAALANI
Anamur Havaalanı için Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından Master plan çalışması tamamlanan proje, yapım işi için ihale aşamasına getirildi. Projeye göre hazineye ait 150 dönüm araziye yapılacak Havaalanı 1 adet ana pist, 1 adet paralel taksi yolu, 1 adet uçak hangarı, park sahası, model uçak okulu,  yangın uçakları için park sahası, havacılık eğitim idari binası, uçuş okulu, simülatör binası ve uçuş kulesi ünitelerinden oluşacak. 
 
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
12 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak  
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
‘Fıstıklı limonata’ Alanya’nın tescilli lezzeti oldu
Belediye
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten İskele’de temizlik operasyonu 
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Yücel ALTAV Başkanlığını Özçelik’e devrediyor
Genel
18 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan Ankara’da Başsavcı Karaköse’ye ziyaret 
Alanya
24 Kez Görüntülendi.
Alanyalı turizmci Nuri Arslan kalbine yenik
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Corendon Alanyaspor : 1-1
Asayiş
19 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarma trafik denetimlerine devam ediyor
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sinekle mücadele yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 
Alanya
27 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “İskele’de disiplini biz sağlayacağız"