Kategoriler

Haber Alanya

Pis kokunun nedeni bulundu

Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Mahmutlar arıtmasından gelen pis kokunun giderilmesi için Alanya'da bulunan tüm ASAT yetkililerinin çalıştığını belirtti. Sorunun çözümü için seferber olduklarını söyleyen Güney, Mahmutlar halkından özür diledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, çevreye yaydığı kötü kokular nedeniyle mahalle halkının maskeyle dolaşmasına sebep olan Mahmutlar arıtmasıyla ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 1,5 aydır Alanya'daki tüm ASAT ekiplerinin çalışma yaptığını belirten Güney, teknik elemanların da konuyla ilgili sürekli bir takip içerisinde olduklarını anlattı. Sorunun tamamen geçmediğini kaydeden Güney, sorunun giderilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Alanya Belediyesi'nden de destek istediklerini belirten Güney, hep birlikte konunun üstesinden geleceklerini ancak bunun çok kısa bir sürede olmayacağına değindi. 
'EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞACAĞIZ'
Güney, şöyle konuştu: “Kanalizasyon ekiplerimizin tamamı Mahmutlar'da çalışmalarını devam ettiriyor. Beklenmedik bir şekilde arıtmaya çok önemli kimyasal atıklar geliyor. Buradaki bakterilerin üremesini engelleyecek bir atık söz konusu. Sürekli kimyasal araştırmalar, analizler yapıyor. Gelen atıkların koku giderici bakterileri yok ettiği sonucuna varıldı. Mahmutlar bölgesinden de bulunan otellerde dâhil olmak üzere tüm işletmelerin araştırılıp bunlarla ilgili yasal işlemlerin uygulanması konusunda çalışma başlattık. Alanya Belediyesi'nden de yardım istedik. 
HALI YIKAMA FABRİKASI SEBEP OLDU
Orada ruhsatsız çalışan, temizlikle uğraşan, halı yıkama fabrikalarının olduğunu tespit ettik. Oradaki kimyasal atıkların kanalizasyona verildiği ile ilgili bazı ihbarlar aldık. Bunlarla ilgili arkadaşlarımız ve Alanya Belediyesi'nin zabıta ekipleri çalışmalarını yapacaklar. Önümüzdeki günlerde bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için elbirliğiyle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Çok kısa sürede çözülebilecek bir konu değil. Çünkü hepinizin bildiği gibi burası açık bir arıtma. Kimyasal bir sürü çalışma gerektiriyor.” 
HAKARETE VARAN ELEŞTİRİLER GELDİ
Sorunun uzun sürmesinden dolayı vatandaşlardan özür dileyen Koordinatör Hüseyin Güney, kendisine gelen eleştirilerle ilgili açıklama yaptı. Güney, "Hakarete varan şekilde eleştiriler olunca belli bir sınıra kadar sabredebiliyorsun. Bu arkadaşlarımıza haklı olduklarını belirtiyoruz. Sorunları dinlemeye çalışıyoruz. Çözüm noktasında yaptığımız çalışmaları da anlatıyoruz” diye konuştu.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı  
Sağlık
9 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'lü tıp asistanları bilgilendirildi
Belediye
30 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik tüm yetkiyi o iki isme verdi
Gündem
18 Kez Görüntülendi.
Özçelik vakfın yeni üyesi oldu
Alanya
8 Kez Görüntülendi.
İletişim ve Tasarım Festivali sona erdi
Eğitim
15 Kez Görüntülendi.
ALKÜ Türkiye'de bir ilke imza attı
Asayiş
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da umuma açık mekanlarda denetim yapıldı
Asayiş
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 11 araç trafikten men edildi
Antalya
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz  
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Taksici esnafının 'VIP' isyanı