Kategoriler

Haber Alanya

SDD’de seminerler devam etti

SDD Alanya Temsilciliği tarafından organize edilen Sosyal Demokrasi Semineri’nin 2. günü Kaptan Hotel çatısı altında Fikri Sağlar ve Bülent İlik’in katılımları ile gerçekleşti .

Sosyal Demokrasi Derneği Alanya Temsilciliği tarafından organize edilen Sosyal Demokrasi Semineri’nin ikinci günü, Başkent Üniversitesi Öğr. Gör. İbrahim Bülent İlik ve SHP, CHP eski milletvekili, siyasetçi Fikri Sağlar’ın katılımları ile Kaptan Hotel’de gerçekleşti. Murat Karayalçın’ın katılımı ile dün başlayan seminerin ikinci gününde de ilgi yoğundu. Açılış sunumu Bülent İlik ile başladı. İlik sosyal demokrasi kavramı ve Türkiye’de hak gasplarına ilişkin başladığı konuşmasında mülteciler ve mevsimlik tarım işçilerine de değineceğini ifade etti. Yanı sıra 21 Ekim, Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilişinin yıl dönümü olması sebebiyle Kışlalı nezdinde katledilen bütün Cumhuriyet aydınlarını andıklarını ve unutmadıklarını vurgulayarak “Onlar Cumhuriyet’in bu ülkenin kurucu idaresinin güçlü sesleriydi. Bu ülkeyi gerçekten seven insanlardı. Katledildiler. Unutmadık” dedi.  
‘LÜTUF DEĞİL ANAYASAL HAK’ 
İlik yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na da değinirken “Son 29 Ekim’de kutlamalar adına meclise yürümek istediğimizde engellenmiştik. Cumhuriyet’i kutlamak adına gitmek yürümek istediğimizde engellenmemiz maalesef gelinen noktayı da acı bir şekilde göstermektedir. Bu anlamda sosyal devlet ve demokrasiyi konuştuğumuz bu semineri son derece önemsiyorum. Her gün karşı karşıya geldiğimiz sorunlar aslında tam olarak demokrasi sorunuyla örtüşen konulardır. Cumhuriyet demek aslında yurttaşlık demektir, insan olmak demektir. Hakları olan insana geçiş demektir. Eğer sosyal devleti konuşacaksak, kendisine hakların lütfedildiği insanlar değil, sorumlulukları olan, hakları olan insanlardan söz ettiğimizi bilmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
8 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
9 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
11 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi 
Antalya
24 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"