Kategoriler

Haber Alanya

Amatör dağcıları AKUT kurtardı

Alanya’da yürüyüş yapmak için Cebel-i Reis Dağı'na çıkan 6 amatör dağcı, dönüş yolunda kayboldu. AKUT'a ulaşıp yardım isteyen amatör dağcılar 3 saatlik çalışmanın sonunda kurtarıldı. Biri şeker hastası olan diğerinin yağında burkulma tespit edilen iki kişi, dağdan indirildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Diğer dört kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olay, Cumartesi günü saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgeye göre, yaşları 30 ile 55 arasında değişen 6 amatör erkek dağcı, sabah saatlerinde yürüyüş yapmak için 1600 metre rakımlı Cebel-i Reis dağına çıktı. Dağın zirvesine kadar çıkan ekip dönüş yolunda bitmek üzere olan suları ve aralarında bir şeker hastası olduğu için rotalarını değiştirip kestirme bir yol arayışına girdi. Rotalarından çıktıkları için dağda kaybolan 6 kişi, saat 18.00 sıralarında AKUT Alanya birimini arayarak yardım istedi. Amatör dağcılar arasında iki kişinin rahatsızlandığı bilgisini de alan AKUT Alanya birimi, 2 sağlıkçının da bulunduğu 7 kişi ile birlikte operasyona çıktı. 
Bölgeyi tarif üzere bulan ancak telefon görüşmesinin ardından doğuya doğru kayarak yer değiştiren amatör dağcılara yarım saat gecikmeli ulaşabilen AKUT ekipleri, rahatsızlanan iki kişiye olay yerinde ilk yardım uygulayıp 6 kişiyi aşağı indirmeyi başardı. Hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber veren AKUT ekibi, ambulans giremeyeceği için rahatsızlanan 2 kişiyi kendi araçlarıyla ambulansın bulunduğu noktaya getirip teslim etti. İsimleri açıklanmayan ve biri şeker hastası olan, diğerinin ayağı burkulan iki kişi hastanede tedavi altına alındı. Diğer dört kişinin ise durumlarını iyi olduğu bildirildi. 
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
26 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
56 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
64 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
10 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
19 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak