Kategoriler

Haber Alanya

Tıp ve diş göz dolduruyor!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi, YKS sonuçlarına göre üniversiteler arasında yine öğrencilerin tercih odağı oldu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ilk yılında öğrencilerin gözdesi olurken, geçen yıl ilk defa Alanya’da öğrenci alan ALKÜ Tıp Fakültesi de yine öğrenciler tarafından yüksek tercih edilen fakülteler arasına girdi. YKS sonuçlarına göre ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi, 68 Diş Hekimliği Fakültesi arasında 33’üncü sırada yer aldı. Öte yandan ALKÜ Tıp Fakültesi de başarısını yükselterek 87 devlet üniversitesi Tıp Fakülteleri arasında en çok tercih edilen 46’ıncı üniversite oldu. Bu yönüyle ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi birinci yılında ve Tıp Fakültesi ikinci yılında hatırı sayılır bir başarı grafiği çizdi. Elde edilen istatistiğe göre ALKÜ, Türkiye’deki birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı. 
Bu seneki YKS sonuçlarına göre ALKÜ Tıp Fakültesi 80 Türk 5 yabancı, Diş Hekimliği Fakültesi ise 60 Türk 10 yabancı öğrenci ile kontenjanları doldurdu.
“FAKÜLTELERİMİZİN TEMELLERİNİ SAĞLAM KURDUK”
Eski Konaklı Belediye binasından Diş Hekimliği Fakültesi’ne dönüştürülen ve daha önce de Rektörlük olarak kullanılan binada bu sene ilk kez eğitim alacak öğrenciler için bir açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı,"Diş Hekimliği Fakültesi daha ilk yılında Türkiye'deki 68 fakülte arasında 33'üncü sırada. Tıp Fakültemizde 87 fakülte arasında 46’ıncı oldu. Alanya’ya güzel bir talep var. Eğitim kadromuzun ve geniş laboratuvar imkânlarımız buraya öğrenci çekmemize etki etti. Diş Hekimliği Fakültemiz binasında yakın zamanda poliklinik hizmeti vermeye ve hasta tedavisine de başlayacağız" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Belediye
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
17 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
13 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
ALTSO'da ara eleman sorununa çözüm arayışı
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten 1 Mayıs mesajı
Asayiş
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 54 günde 42 milyon lira para cezası 
Belediye
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da kaçak yapılar bir bir yıkılıyor
Spor
18 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı