Kategoriler

Haber Alanya

Operasyonlara devam

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen tefeci operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Son 6 ayda gerçekleştirilen 5 büyük tefeci operasyonuna dün bir yenisi daha eklendi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ilçe merkezli olmak üzere üçüncü şahıslar üzerine kurulan fason firmalar aracılığıyla örgütlü bir şekilde tefecilik faaliyetinde bulundukları belirlenen çetelere operasyonlar devam ediyor. Son 6 ay içinde yüze yakın şüpheli tefecilik suçundan gözaltına alınırken, dün gerçekleştirilen operasyonda ise 7 kişi gözaltına alındı. 
İFADELERİ ALINIYOR
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından alınan 7 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından Adliyeye sevk edilecekler. Bugüne kadar yapılan operasyonlarda çok sayıda POS cihazı, sanal pos için kullanılan bilgisayarlar, yüzlerce kredi kartı ve binlerce liraya da el konuldu.
NASIL ÇALIŞIYORLAR?
İhtiyacı olan kişilere veya kimlik belgelerini başkalarıyla paylaşan kişiler üzerinden firma kuruyorlar. Birçoğu kendi üzerine firma kurulduğunu bile bilmiyor. Bazıları ise bundan kazanç elde ederek bu işe ortak oluyor. Bu firmalar üzerine pos cihazları çıkarılıyor. 
NAYLON FATURA İLE SATIŞ
POS cihazları ile ilgili tedbirlerden kaçmak için kurulan firmalar üzerinden satışı yapılmayan ama satışı yapılmış gibi gösterecek bir sistem devreye giriyor. Dolayısıyla bunun sonucunda naylon fatura ile satış legal olarak yapılmış gibi gösteriliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
6 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
10 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
22 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
30 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
23 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
91 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
40 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar