Alanya Belediyesi, Zabıta Müdürü Hasan Akın, Zabıta Komiserleri, memurlar, çevre ve gıda mühendislerinden oluşan bir ekip, Alanya merkez ve mahallerdeki fırın işletmelerini denetlediler. Ekmek fırınlardan başlayan denetimlerin, kasaplar, lokantalar, marketler gibi tüm işletmelerde Ramazan boyunca devam edeceği belirtildi. Alanya Belediyesi olarak gıda işletmelerine yönelik sürekli denetimlerin yapıldığını belirten Zabıta Müdürü Hasan Akın “Bugün itibari ile başlayan ramazan ayı öncesinde dün zabıta ve gıda mühendislerinden oluşan ekibimiz fırın ve gıda işletmelerine denetimlerini arttırdı. Halkımızın daha sağlıklı tüketim yapabilmeleri için ekibimiz merkez ve mahallelerde devamlı olarak denetimde bulunacaklar. Yılın her günü yapılan bu denetimlerimiz özellikle ramazan ayında fırınlara daha sık yapılacak. Yapılan denetimlerde şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Halkımızın sağlığı için denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz.’’ dedi. Zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri tarafından yapılan denetimlerde, başta hijyen olmak üzere gıdaların soğuk hava depolarında saklanması, pişirme koşulları, kullanılan yağlar, malzemelerin kalitesi ve son kullanma tarihleri, haşere ilaçlaması ve dezenfekte, atık yağların saklanması ve yakıt tanklarının çevre güvenlikleri kontrol edildi. – Mert CANTÜRK
Zabıtadan Ramazan denetimi
Zabıtadan Ramazan denetimi
Haber Alanya EditorAlanya Belediyesi, bugün başlayan Ramazan ayı öncesinde dün merkez ve mahallelerdeki gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.
Yorumlar