Kategoriler

Haber Alanya

Satranca ilgi artıyor

Alanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Koleji Alanya işbirliğiyle okul öncesinde satranç sporunu sevdirme ve satranca olan ilgiyi artırma projesi kapsamında Bahçeşehir Koleji Alanya kampüsünde Satranç Şenliği düzenlendi.

Şenliğe yaklaşık 19 farklı okulda eğitim gören 170’e yakın öğrenci katılırken okul bahçesinde kurulan masalarda karşılıklı satranç oynandı. 3 oturum olarak düzenlenen Satranç Şenliği renkli görüntülere sahne olurken öğrenciler tiyatrodan survivora, oyun hamuru ve boyamadan satranç turnuvasına kadar birçok etkinlikte gönüllerince eğlendiler. Kaybedeni olmayan Satranç Şenliğinde bütün miniklere günün hatırası olarak satranç takımı hediye edildi. Eğlenceli bir gün geçiren öğrenciler, öğretmenler ve veliler, organizasyon için Bahçeşehir Koleji’ne teşekkür ettiler.
Bahçeşehir Koleji Alanya tarafından yapılan açıklamada, amaç küçük yaş grubundaki çocuklara satranç oynamanın keyfini yaşatmak, satrancı sevdirmek, oyunun kurallarını öğretirken unutamayacakları bir gün yaşamalarını sağlamaktı. Satranç okul öncesinde zihni ve hayal kurma gücünü geliştirdiği, dikkati artırdığı, öngörüyü güçlendirdiği, kapsamlı düşünmeyi öğrettiği, buluş yolu ile öğrenmeyi desteklediği, özgüveni artırdığı, kurallara ve rakibe karşı saygılı olmayı öğrettiği için okul öncesi çocuklarının satranca özendirilmesinin hedeflendiği belirtilirken, katılım sağlayan okullara teşekkür edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
8 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
9 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
10 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi 
Antalya
24 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"