Kategoriler

Haber Alanya

Alanya Belediyesi tarihi kaleyi her gün temizliyor

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin en önemli kültürel mirası olan Alanya Kalesi’ndeki yürüyüş yolları ve gezinti alanlarını her gün düzenli olarak temizliyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hem kültürel hem de turizm açısından büyük önem gösterdiği Alanya Kalesi, temizlik ekipleri tarafından düzenli olarak temizleniyor. Araçların ve insanların giriş yapamayacağı tenha bölgeler dahil olmak üzere yürüyüş ve gezinti alanları her gün temizlenerek ziyaretçilerin sorunsuz bir gezi turu yapması amaçlanıyor.
Bilinçsiz kişi ya da kişilerce tarihi Alanya Kalesi’nin belli başlı bölgelerindeki duvarlara yazılan yazıların temizlenmesi sit alanı olması nedeniyle yapılamıyor. Özellikle restore edilmesi gereken bölümlerle ilgili Kültür Bakanlığı, Müze Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi’nin koordineli çalışması gerektiğini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Alanya Kalesi gerek kültürel gerekse turizm açısından şehrimizin en önemli noktası. Alanya Belediyesi olarak ekiplerimiz bu bilinçle Kalemizi her gün temizliyor. Maalesef bilinçsiz kişilerce duvarlara ve surlara yazılan yazılar sit alanı olması sebebiyle tarafımızca temizlenemiyor. Bu konuda Kültür Bakanlığımız ve Müze Müdürlüğümüz ile koordineli bir çalışma gerçekleştirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızı da Kalemizin korunması ve temiz tutulması hususunda hassasiyete davet ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
23 Kez Görüntülendi.
Alanya ve Manavgat'ta torbacı operasyonunda 75 kişi yakalandı
Gündem
21 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor'da Olağan Seçim takvimi belli oldu
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Pankart asarken yaralandı
Genel
19 Kez Görüntülendi.
Gözler Başkan Özçelik'de
Alanya
20 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki eczacılar 185’inci yılı kutladı
Turizm
34 Kez Görüntülendi.
ALTİD'de sahil büfesi zirvesi
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Demirtaş’ta kanalizasyonda işlem tamam 
Belediye
22 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden temizlik atağı 
Sağlık
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tam not
Alanya
20 Kez Görüntülendi.
Alanya esnafına Nuri Başkan’dan denetim uyarısı