Kategoriler

Haber Alanya

Liposuction Yaptıracakların Dikkat Etmesi Gerekenler

Liposuction tedavisini uygulamayı düşünenler vücudun değişik bölgelerinde egzersiz ve sporla giderilemeyen bölgelerin yağlanma durumunu sağlıklı bir operasyonla giderilmesi mümkündür.

Bu hususta yağ alma işlemini uygulayacak hastalar özellikle dikkat etmesi gereken durum uzman cerrahlarla ve işinin ehli doktorlarca yapılması gereklidir. Dikkat edilmediğinde çok büyük zararlara sebep olabilen liposuction, sağlıklı bir işlem gerçekleşmesi adına dikkatle üzerinde durulması gereken konudur. Her operasyonun teknikleri olduğu gibi yağ alma işleminin de çeşitli teknikleri vardır. Bu işlem vücudun çeşitli alanlarında uygulanabilmektedir.

Bayanlar da genellikle sık olarak görülen karın, kalça ve uyluklar ile diz bölgelerinde, erkeklerde ise kol, ayak bilekleri, ense ve boyun gibi vücudun çeşitli bölgelerinde uygulanabilmektedir.

Her yaşta uygulanabilmesi mümkün olsa da yağ dokusunun uzaklaştırılması sonucu derinin altı boşalır ve eski gerginliğini elde etmesi için uygun ölçüde elastik olması gereklidir. Buna dikkat edilmediği zaman cilt sarkmaları meydana gelebilmekte ve sarkan derinin ek uygulamalarla alınması gerekebilmektedir. Burun estetiği gibi herkes için uygun olmayan liposuction ise boyuna uygulama aşamasındadır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken ayrıcalıklar mevcuttur.

Unutulmaması gereken diğer bir husus ise aşırı kilo sahibi kişilerde operasyondan sonra deride sarkma meydana gelebilmektedir. Fazla miktarda alınan yağ, çeşitli sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Bu sorunlar, deri altında sıvı toplanması, iştah kaybı, halsizlik, ciltte yaralar ve kansızlık durumlarıdır.

Operasyon sonrası sıvı dengesi bozulabildiği için dikkatli bir süreçle sıvı izlemi yapmak gereklidir. Operasyon yaptırmayı düşünen hasta, operasyona başlamadan önce gerekli tetkiklerin yapılmasını doktorundan istemesi ve nasıl bir süreç izlemesi gerektiğinin farkında olması gereklidir.

Saç ekimi yönteminde olduğu gibi bu alanda da halkımızca etik olmayan birçok yönteme başvurula bilmektedir. Bu yöntemler hastaya geriye dönüşü olmayan zararlar meydana getirmektedir. Hastanın mağdur olmaması için uzman cerrahlar ışığında doğru yöntemlerle sağlıklı bir şekilde süreci başarı ile atlatması gerekir.

Sponsorlu yayındır.(FBM Estetik)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
23 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
42 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar