Kategoriler

Haber Alanya

Çocuk istismarına tepki yürüyüşü

Alanya’da bir grup vatandaş, son günlerde artış gösteren çocuk istismarına tepki göstermek için ‘Çocuğuma dokunma’ adı altında yürüyüş yaptı.

Çocuk istismarına karşı tepkisini göstermek ve dikkat çekmek için sosyal medya üzerinden Gülşah Altun isimli vatandaşın etkinliği duyurmasının ardından haberleşen aralarından çocuklarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup ‘Çocuğuma dokunma’ adı altından yürüyüş yapmak için Kuyularönü Camii'nin önünde toplandı. Üzerlerinde çocuk istismarı ilgili yazılar bulunan döviz ve pankartlarla taşıyan katılımcılar, buradan İskele Caddesi’nde bulunan Şelale Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. 
“SESSİZ KALMAYA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”
Meydanda grup adına konuşan Gülal Güleçer, bu konuşmayı 2 kız evladı yetiştiren bir anne olarak herkesin adına yaptığını söyledi. Güleçer,” Son günlerde yaşanan ve küçük yaştaki çocuklara taciz, tecavüz gibi canice işlenen bu suçlulara daha fazla insan olarak sessiz kalmaya tahammülümüz kalmadı. Bugün sesinin çıkaramayan çocukların sesi olmak için seslerini duyurmak adına burada toplanmış bulunuyoruz. Bizler çocuklarımızı öpmeye ve dokunmaya kıyamazken, bu yapılan olaylara artık dayanamıyoruz. Bu saldırıların çocuklarımızın ruhsal dünyasında tamiri imkansız yaralar açıyor ve gelişimlerini en üst düzeyle tamamlamalarına engel olmaktadır. Çocuğun yaşamına gelişimine ve değerlerine zarar vermektedir. Son günlerde yaşanan bu taciz ve tecavüz olaylarının katlanarak devam etmesi bizlere gösteriyor ki mevcut yasalar yeterli değil ve etkili olarak kullanılmıyor” dedi.
Konuşmaların ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
26 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
57 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
65 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
10 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
20 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak