Kategoriler

Haber Alanya

‘Bu yanlıştan vazgeçilmeli!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın TÜSİAD’ın DEİK’ten ayrılması süreciyle ilgili önergesini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yanıtladı.

 TÜSİAD’ın “kendi talebi” üzerine kurucu üyeler arasından çıkarıldığını kaydeden Zeybekçi, yeni yapılanmayı da “DEİK’in özel hukuk hükümlerine tabi tüzel kişiliği aynen korunmuş, tamamı özel sektör kuruluşlarından oluşan kurucu tabanının genişletilmesi yanında organlarının atama usulü yerine demokratik yolla seçilerek belirlenmesi esas alınarak, DEİK’in özel sektör kimliği güçlendirilmiştir” şeklinde savundu.Zeybekçi, 2015-2017 yıllarında DEİK’e her yıl 1 Milyon TL katkı sağlandığını bildirdi.
SİVİL KİMLİĞİNE DÖNMELİ
Bakan Zebyekçi’nin yanıtını değerlendiren Budak, “İş dünyasının gönüllü sivil toplum kuruluşu olan DEİKbir gece yarısı önergesiyle Ekonomi Bakanlığı’na bağlanıyor ama Sayın Bakan bunu özel sektör kimliğinin güçlendirilmesi olarak açıklıyor. Bu ciddiyette uzak yaklaşık, iş dünyasına büyük bir saygısızlıktır. TÜSİAD, sivil yapısına müdahale edildiği için, resmi bir kuruma dönüştürüldüğü için DEİK’ten ayrılmıştır.  AK Parti Hükümeti, TÜSİAD’ın ayrılmasından ders çıkarması gerekirken, sivil topluma müdahale kapsamını genişletiyor. İş dünyasının kendi meslek örgütlerinin seçimlerine müdahale edilmesi, yöneticilerin bakanlar tarafından atanması, bu kurumların saygınlığı ve itibarında erozyona neden olmaktadır. AKP Hükümeti, tüm sivil toplumu dizayn etmeye çalışıyor. Bu yanlış adımlardan bir an önce vazgeçilmeli. Bir an önce DEİK, Ekonomi Bakanlığı’nın vesayetinden kurtarılmalı, sivil yapısına geri dönmesi sağlanmalıdır” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Belediye
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
17 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
13 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
ALTSO'da ara eleman sorununa çözüm arayışı
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten 1 Mayıs mesajı
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 54 günde 42 milyon lira para cezası 
Belediye
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da kaçak yapılar bir bir yıkılıyor
Spor
18 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı