Kategoriler

Haber Alanya

Eğlenerek öğrettiler

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu (SASST) öğrencileri, klinik psikolog Ecrin Gülten ve akademik danışmanları Araştırma Görevlisi Şebnem Köseoğlu Alanya Toslak Mahallesi’nde bir köy okulunu ziyaret etti.

Geçtiğimiz dönemlerde yaptıkları organizasyonlardan toplanan yardım gelirleriyle temin ettikleri hijyen ürünlerini okula götüren SASST öğrencileri, kullanımlar ile ilgili uzmanlardan aldıkları bilgileri uzman psikolog eşliğinde köy okulunda bulunan öğrencilere aktardılar.
Diş fırçalama, el yıkama, bireysel hijyen gibi eğitimlerin öğrencilere özel olarak verilmesinden sonra,  kütüphanede toplanan öğrenciler topladıkları kitapları dağıttılar. Ardından öğrenim gördükleri Mimarlık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm İşletmeciliği bölümlerinin yanı sıra daha önce eğitim aldıkları liselerdeki çeşitli bölümler hakkında bilgi vererek, onlara ileriye yönelik tavsiyeler vererek mutlaka öğrenimlerine devam etmelerini ve meslek sahibi olmalarının onlar için çok önemli olduğunu anlattılar.
Alanya HEP Üniversitesi, SASST üyesi öğrenciler, okul bahçesinde ilkokul öğrencileriyle onların gelişimlerine katkıda bulunacak oyunlar oynadılar. Oldukça anlamlı ve keyifli bir gün geçiren AHEP Üniversitesi  Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu Akademik Danışmanı Şebnem Köseoğlu “ Öğrencilerimizin, bu ülkenin geleceğine kendilerinden sonra şekil verecek olan çocuklarımızın mutlu, geleceğe yönelik adımlar atan, kendi kişisel gelişimine önem veren ve kendinden emin bireyler olması için, yorulmadan bıkmadan çalışmaya devam edeceklerine eminim. Biz de üniversitemiz olarak öğrencilerimizin bu duyarlı çalışmalarında yanlarında olacağız.” dedi.
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Belediye
12 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
11 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı
Alanya
8 Kez Görüntülendi.
ALTSO'da ara eleman sorununa çözüm arayışı
Güncel
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi 
Genel
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten 1 Mayıs mesajı
Asayiş
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 54 günde 42 milyon lira para cezası 
Belediye
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da kaçak yapılar bir bir yıkılıyor
Spor
17 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı