Kategoriler

Haber Alanya

Pazarcılar ‘Yiğit’ dedi

Pazarcılar Odası’nın 8’nci olağan genel kurulu gerçekleştirildi. 1014 üyenin oy kullandığı seçimde mevcut Başkan 647 oy alarak güven tazelerken, diğer aday Bekir Akış 440 oy aldı. 19 oy geçersiz sayılırken 8 oyda boş çıktı.

Alanya Pazarcılar Odası 8'inci Seçimli Olağan Genel Kurulu, dün saat 10.00’da gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Hasan Yiğit ve eski başkan Bekir Akış’ın mücadele ettiği seçimde pazarcı esnafı yeni dönem için başkanını belirledi. Genel kurula Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adıhan Dere ile oda ve dernek başkanları katıldı. Divan başkanlığını Adlıhan Dere'nin yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından mevcut yönetimin faaliyet ve denetim kurulu raporları ile bilanço gelir giderleri okundu. Başkan adayı Bekir Akış'ın talebiyle bilanço gelir giderleri kalem kalem okunarak üyelere bilgi verildi. Adlıhan Dere, 'Alanya bir turizm ve sanat şehri. Birçok şehirde seçimler olaylı bir şekilde gerçekleştirilirken biz hiçbir olay yaşanmadan yapıyoruz. Bugünde herkesin birbirine saygı ve sevgi çerçevesinde konuşmalarını yapmasını istiyorum" dedi.  
DARI: ESNAF ÇOK ZOR DURUMDA
Adlıhan Dere tarafından adayların konuşmalarına geçilmeden önce aynı zamanda Pazarcılar Odası Üyesi de olan Alanya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Darı konuşma yaptı. Darı her iki adaya da başarı temennisinde bulunurken, “Bizim odamızın bu tip seçimlerde örnek olması gerekirken bakıyoruz hep kavga gürüldü. Almış başını bir maaş konusu gidiyor. Arkadaşlar bu insanlar hizmet ediyorsa tabi ki hakkı olan maaşı alacak. Şuanda esnaflarımız çok zor durumda arkadaşlar. Bakıyorum burada kimse esnafın durumuyla ilgili konuşmuyor. Lütfen arkadaşlar hak yemeden, haram lokma yemeden yaşayalım bu hayatta” diye konuştu. 
‘ALANYA’DA İLK GERÇEKLEŞTİ’
Daha sonra konuşmalara geçildi. Mevcut Başkan Hasan Yiğit konuşmasında yaptıkları projelerden bahsederken, “Ben lafa değil icraata bakarım. Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel ile yaptığımız çalışmalar neticesinde ilk kapalı Pazar yeri inşa edildi. Yıllardır özlemini çektiğimiz Pazar yeri yaklaşık 1 ay içerisinde esnafımızın kullanımına sunulacak” dedi. Başkan Yiğit öte yandan bu zamana kadar ki dönemde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Yiğit’in konuşmasının ardından AESOB Başkanı Adlıhan Dere Başkan adayları Yiğit ve Akış’ın ellerini havaya kaldırarak başarı temennisinde bulundu ve oy kullanma işlemlerine başlandı. 
1014 ÜYE OY KULLANDI
Saat 13.00 civarında başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00’da sona erdi. Sandıklar açılmaya başladığında Başkan adayları Hasan Yiğit ve Bekir Akış heyecanlı bir şekilde sayım sonuçlarını takip etti. Oy kullanılan 5 sandıkta toplam 1014 üye oy kullanırken oylardan 647’sini alan Hasan Yiğit yeniden başkan seçilirken diğer aday Bekir Akış 440 oy alırken 19 oy geçersiz, 8 oy ise boş kullanıldı. 
YİĞİT’İ OMUZLARA ALDILAR
Seçim sonucunun belli olmasının ardından Bekir Akış, Hasan Yiğit’i tebrik ederek salondan ayrılırken Başkan Hasan Yiğit ise kendisini dışarıda bekleyen yüzlerce esnaf tarafından karşılandı. Pazarcılar Başkan Yiğit’i omuzlara alarak, ‘İşte esnaf, işte başkan’ sloganları attılar. Havai fişek gösterilerinin yanı sıra üyeler davul ve zurna eşliğinde oynayarak seçimin galibiyet sevincini kutladılar. 
‘HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ’
Dışarıda kendisini karşılayan yüzlerce pazarcıya seslenen Başkan Hasan Yiğit, “Bize güvenip yeniden oy vererek güven tazelememizi sağlayan üyelerime teşekkür ediyorum. Biz ayrım yapmadan Bekir Akış’çı yada Hasan Yiğit’çi diye bakmaksızın tüm üyelerimizi kucaklayarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Tekrar bizlere teveccüh göstererek ikinci dönemimizi kazanmamıza katkı sağlayan üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
İŞTE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Seçimi kazanan Hasan Yiğit’in yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı.: Nazmi Karakan - Mustafa Doğan  - Hasan Hastürk - Ali Şahin - Cihad Ünal  - Hasan Sertgöz - Mehmet Uyar - Murat Tokgöz. Denetim Kurulu Üyeleri  Mehmet Gök - Murat Kömeç - Fatih Tezcan.” – Mert CANTÜRK 
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
22 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
23 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
42 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar