Kategoriler

Haber Alanya

Hortum seralara zarar verdi

Alanya’da sağanak yağış ve şiddetli rüzgarın etkisiyle çıkan hortum 3 seraya maddi hasar verirken, bazı ağaçları da yıktı.

Önceki gece saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle ilçenin batı bölgesinde bulunan Payallar Mahallesi’ndeki denizde hortum oluştu. Etkisini sürdüren hortum karaya çıkarak bölgede bulunan 3 seraya zarar verdi.  Hortumun geçtiği seralarda maddi hasar oluşurken, içerisinde ekili bulunan sebzelere de zarar gördü. Şiddetli rüzgar ve hortum seranın etrafında bulunan bazı zeytin ağaçlarını da yıktı.  Çiftçilerden gelen ihbar üzerine seraların bulunduğu alana giden Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, üreticilerle birlikte seraları gezerek hasarı inceleme yaparak oda görevlileriyle hasar tespiti yaptı. 
Yıkılan seralar hakkında bilgi veren Musluoğlu, denizden gelen hortumdan dolayı seralarda hasar meydana geldiği aktardı. Hortumun en korkulan noktasının seralardaki çökme olduğunu belirten Musluoğlu,”  Bu çökmeden dolay hem içerisindeki ürün hem de seranın kendisi zarar görüyor. Şimdi bu serada üreticimizin hasardan dolayı sezonu bitmiş oluyor” dedi. 
“BAZI SERALAR SİGORTASIZ”
Bazı seraların da sigortasız olduğu hatırlatan Musluoğlu,”  Bazı seraların sigortasız olmasından dolayı büyük bir sıkıntı yaşıyoruz.  Tarım Bakanlığı’nın seralar için sıfır faizli destek kredileri var. Seraların herhangi eksiği varsa kredilerden tamamlanarak sigortalanması gerekiyor. Bu üreticimiz şuan mağdur ve sigortasız olduğu için ancak afet kolundan bir yardım talebi yapacağız. Alanya İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de şuan hasar gören bölgede tespit çalışmaları yapıyor” diye konuştu.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
36 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
52 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
7 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
7 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
17 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak