Kategoriler

Haber Alanya

2019'da 200'den fazla ilçeye doğalgaz ulaşacak

Enerji Bakanı Albayrak, 2018'de Türkiye'nin bütün illerine doğalgazın ulaşacağını belirterek "2019 yılı sonuna kadar da 200'ü aşkın ilçeye doğalgazı ulaştırılacağız" dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak,  AK Parti'nin  Afyonkarahisar'da düzenlenen 26.'ıncı İstişare ve Değerlendirme toplantısında Milli Enerji ve Maden politikasına ilişkin sunum yaptı. 2018 yılında  Türkiye'nin jeokimya ve jeofizik haritasının biteceğini belirten Bakan Albayrak, " Türkiye haritasındaki tüm sondaj faaliyetlerinin 'veri tabanı' diyebileceğimiz haritayı çıkartarak, herkese açık bir merkezde  Türkiye'deki bütün altyapıyı arşivliyoruz" dedi.
"JEOFİZİK HARİTASINI 2018'DE TAMAMLAYACAĞIZ"
Albayrak, " Türkiye jeofizik haritasını 2018'de tamamlayacak. Tüm  Türkiye coğrafyasını, bitki örtüsünden topografik yapısına kadar röntgenini çekip madencilikte sahip olunan kaynakları göreceğiz" diye konuştu.
"YIL SONUNDA DOĞALGAZSIZ İL KALMAYACAK"
Bakan Albayrak,  Artvin,  Hakkari ve  Şırnak'a da doğalgazın götürülmesiyle gelecek yıl doğalgazsız ilin kalmayacağını belirterek, 2019 yılına kadar ise 200 ilçeye doğalgazı ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bakan Albayrak, nükleer santralin de temellerinin yakında atılacağını aktardı.

Şahin, bakanlarla görüşmüştü
 
Alanya’ya doğalgazın gelmesi için 2014 yılında imza kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyayla 93 bin imza topladıklarını aktaran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün, nüfusu 20.000'den fazla olan ilçelerde yatırım yapma kararı için alınan Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla Alanya’mıza doğalgaz gelmesinin önü açıldı” demişti. 
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
7 Kez Görüntülendi.
Dünya şampiyonundan Alanyaspor’a sürpriz ziyaret 
Asayiş
4 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sürücülere rekor ceza
Genel
10 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nde bazı isimlerin görev yerleri değişti
Belediye
19 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
17 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
19 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
16 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
ALTSO'da ara eleman sorununa çözüm arayışı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi 
Genel
15 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten 1 Mayıs mesajı