Kategoriler

Haber Alanya

YAYLADA KAÇAK AVI

Gedevet Yaylası'nda birçok su kullanıcısının kaçak olduğu ve bu nedenle su sorunu yaşadıklarını söyleyen Gedevet Derneği Başkanı İbrahim Işık konuyu Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'e bildirdi. Kaçak su kullananları belirlemek için 15 kişilik özel bir ekip kurularak yaylada ev ev tarama yapılacak.
 
İBRAHİM IŞIK UYARDI 
Gedevet Yaylası’nda yıllardır süregelen su sorunu kaçak kullanımların artmasıyla yeniden gündeme geldi. Gedevet Yaylası Güzelleştirme, Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Işık, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’i ziyaret ederek yaşanan su sorununu dile getirdi. Alanya ASAT Şube Müdürü Fatih Uysal’ın da hazır bulunduğu toplantıda, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. 
KAÇAK SU KULLANAN ÇOK
Yaz mevsiminde Alanya’dan birçok insanın Gedevet Yaylası'na göç ettiğini belirten Işık, "Yaylaya gelen su ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmasına rağmen bazı kişiler içme suyunu sulama suyu olarak da kullanıyor. Vatandaş da su az olunca tepki gösteriyor. Bu sorunu birlikte çözelim" dedi. Koordinatör Hüseyin Güney, yıllardır gündeme gelen bu sorunun, yeterli kaynak olmaması ve mevcut kaynakların da ihtilafa yol açması nedeniyle çözülemediğini kaydetti. 
SIKI DENETİM YAPILACAK
Güney, "Bu bilgiler ışığında Alanya ASAT Müdürlüğü ekiplerine talimat verdim. Bölgede denetimleri artıracaklar. İçme suyunu amacı dışında ve kaçak olarak kullananlar hakkında önce tutanak tutulacak, ardından yasal işlem başlatılması için savcılığa suç duyurunda bulunulacak. Vatandaşlarımızdan isteğimiz içme suyunu tasarruflu kullanmaları ve kaçak kullanımdan kaçınmalarıdır" diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Belediye
18 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
18 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
13 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
ALTSO'da ara eleman sorununa çözüm arayışı
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi 
Genel
15 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten 1 Mayıs mesajı
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 54 günde 42 milyon lira para cezası 
Belediye
16 Kez Görüntülendi.
Alanya’da kaçak yapılar bir bir yıkılıyor
Spor
18 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı