Kategoriler

Haber Alanya

Tütüncü’den çiftçiye 32 başlıklı destek paketi

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, çiftçilere yönelik projelerini açıkladı. Tütüncü’nün 32 başlık altında topladığı tarım projeleri ucuz mazot, tohum, bireysel sulama, gübre gibi çiftçiyi sevindirecek birçok desteği içeriyor.

200’ün üzerindeki projesini açıklayan Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, tarıma yönelikte önemli projeler ortaya koydu. Tütüncü’nün 32 başlık altında topladığı tarım projeleri ucuz mazot, tohum, bireysel sulama, gübre, makine gibi çiftçiyi sevindirecek birçok desteği kapsıyor. Çiftçilerin ekonomilerine katkıda bulunmak ve üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla ucuz mazot desteği sağlanarak, Türkiye’de en ucuz mazotu kullananın Antalya çiftçisi olması hedefleniyor. Köy Sandığı uygulaması ile kırsal bölgelerde kurulacak tarım makineleri parkları ile ihtiyaç halinde traktör, kepçe, pulluk, çapa, balya makinesi gibi araçlar üreticinin kullanımına ücretsiz olarak sunulacak.

Mevcutta boş ve kullanımsız durumda bulunan tarıma elverişli belediye ve kamu arazileri çiftçilerin kullanımına açılacak, fideler ve fidanlar belediye tarafından temin edilerek, üretimini çiftçiler yapacak. Yerel tohum çeşitliliğini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bir tohum bankası kurulacak. Bu tohum bankasından çiftçilerin ücretsiz yararlanması sağlanacak. Çiftçilerin topraklarının ücretsiz analizi yapılarak, danışmanlık hizmeti verilecek. Üretimin çeşitlenmesi ve verimin artması için de seralara teknik uzman desteği sağlanacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Alanya’ya bin 973 yolcu taşıyan yolcu gemisi geldi
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
Alanyalı üreticilere önemli uyarı
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki motosiklet tutkunları 19 Mayıs’a hazır
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da yabancı taksicilere Oda başkanından tepki
Genel
9 Kez Görüntülendi.
Antik Syedra’da trafik farkındalığı etkinliği   
Alanya
8 Kez Görüntülendi.
Durmuş Özgen: “Avrupalılar dönmeye başladı"
Antalya
9 Kez Görüntülendi.
Antalya’da ulaşım ücretlerine zam geldi 
Belediye
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik öğrencilerle buluştu
Eğitim
9 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'de öğrencilere TÜBİTAK projeleri eğitimi
Eğitim
8 Kez Görüntülendi.
Hayırsever Özkan’dan yeni kütüphane