Kategoriler

Haber Alanya

EBYÜ’de çevrim içi kurs tamamlandı

“Sıfır Enerjili Binaların (ZEB) Yüksek Performanslı Yapı Kabuğu Tasarımı, İç Ortamın Kalitesinin İzlenmesi” çevrim içi kurs tamamlandı.

“Sıfır Enerjili Binaların (ZEB) Yüksek Performanslı Yapı Kabuğu Tasarımı, İç Ortamın Kalitesinin İzlenmesi” çevrim içi kurs tamamlandı.

Salento Üniversitesi İnovasyon Mühendisliği Bölümü (İtalya) ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünün ortak çalışmalarıyla düzenlenen ve moderatörlüğü Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ali Celen tarafından yapılan “Sıfır Enerjili Binaların (ZEB) Yüksek Performanslı Yapı Kabuğu Tasarımı, İç Ortamın Kalitesinin İzlenmesi” adlı 8 saatlik ücretsiz çevrim içi kurs tamamlandı.

Sıfır enerjili binalar alanında bilgi paylaşımı ve farkındalık oluşturma amacıyla yapılan kurs, Dr. Cristina Baglivo tarafından verildi. Kurs hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Aslıhan Kurnuç Seyhan: “Tüketilen toplam enerjinin büyük bir oranı binalarda kullanıcı konforunu sağlamak üzere ısıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatma gereksinimleri için kullanılmaktadır. Enerji tüketiminde önemli bir paya sahip olan binalarda enerji verimliliğinin arttırılması birçok ülkenin hedefinde yer almakta ve son yıllarda önemi artan neredeyse sıfır enerji bina sistemlerini ön plana çıkarmaktadır. Bu alanda farkındalık oluşturmak ve bilgi paylaşımı yapmak amacıyla böyle bir kurs düzenlendi” dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
6 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
10 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
22 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
30 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
23 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
91 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
40 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar