Kategoriler

Haber Alanya

İsrail Gazze’de sağlık merkezini vurdu

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde bir sağlık merkezini 2 füze ile vurması sonucu merkezin hizmet dışı kaldığı belirtildi.

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde bir sağlık merkezini 2 füze ile vurması sonucu merkezin hizmet dışı kaldığı belirtildi.

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi’ndeki Shuhada Al Darj Sağlık Merkezi’ni 2 füze ile hedef aldı. Saldırı nedeniyle merkezde büyük hasar meydana geldi. Saldırı sonucu yaralananlar olduğu öğrenildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, hastanelere yönelik saldırıların Filistin sağlık personelini etkisiz hale getirmek için gerçekleştirildiğini ve sağlık personelinin korunması gerektiğinin altını çizdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Gazze Temsilcisi Dr. Yusuf Ebu Al-Rish yaptığı açıklamada, “İsrail kuvvetleri, sadece hastaneleri değil çeşitli hastanelere giden yolları da hedef alıyor. Bu saldırılar yaralıların hastanelerde tedavi almalarına engel oluyor” ifadesini kullandı. Bugün ayrıca İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde Çalışma ve Sosyal Kalkınma bakanlıklarının bulunduğu iki binayı vurduğu ve binalarda büyük hasar oluştuğu belirtildi.

İki doktor öldü

Öte yandan, İsrail’in Gazze’ye dün gece düzenlediği saldırılarda Şifa Hastanesi İç Hastalıklar Bölüm Başkanı Doktor Eymen Ebu Avf ile Nöroloji Profesörü ve Filistin Nöroloji Derneği Başkanı Dr. Moin El Alul hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından son yapılan açıklamada, Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısının 52’si çocuk, 31’i kadın olmak üzere 181’e yükseldiği açıklandı. Yaralı sayısı da bin 225’e ulaşırken, ölü sayısının artabileceği ifade edildi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
20 Kez Görüntülendi.
Alanya'da suç oranlarında büyük düşüş yaşandı
Genel
26 Kez Görüntülendi.
ALTAV yenileniyor
Alanya
63 Kez Görüntülendi.
Alanya’dan Hüseyin Doğan ve ailesi facia atlattı 
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Alanyaspor hak ettiği bir konumda
Alanya
26 Kez Görüntülendi.
İlyas Şirin’e Ankara’da önemli görev
Spor
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor evinde berabere kaldı
Gündem
16 Kez Görüntülendi.
CHP seçim zaferini değerlendirdi
Belediye
9 Kez Görüntülendi.
Ücretsiz su ve lif kabağı dağıtımı yapıldı
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'lü öğrenciler iş dünyasıyla buluştu
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Alanya'dan K.Maraş'a Alanya İlkokulu