Kategoriler

Haber Alanya

Pandemi döneminde mesleki eğitimin değeri anlaşıldı

Pandemi döneminde mesleki ve teknik eğitim okullarının üretime katkıları ve desteğinin açıkça görüldüğü ifade eden İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, bu süreçte mesleki teknik eğitimin değerinin daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Pandemi döneminde mesleki ve teknik eğitim okullarının üretime katkıları ve desteğinin açıkça görüldüğü ifade eden İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, bu süreçte mesleki teknik eğitimin değerinin daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Bartın’da düzenlenen ‘Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (MEYTAP)’ toplantısında konuşan İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Pandemi döneminde mesleki ve teknik eğitim okullarının üretime katkıları ve desteğinin açıkça görüldüğü söyledi. Akgül konuşmasında yeni mevzuat ve düzenlemelerle birlikte meslek liselerinde de mesleki eğitim merkezi programlarının açılabildiğini ifade ederek, “Bu program ve toplantılarımızın amacı eğitim-istihdam ilişkisinde mesleki eğitim merkezlerimizin aktif rol almasını amaçlamaktadır. Yeni mevzuat düzenlemeleriyle meslek liselerimizde mesleki eğitim merkezi programı açabiliyoruz. 600’ün üzerinde okul ve programında mesleki eğitim merkezi programlarını yürütüyoruz. Bakanlığımızın eğitim programları 2023 eğitim vizyonumuzla birlikte yeniden değerlendirdi. Mesleki ve teknik eğitime verilen değer artırıldı. Bunun meyvelerini zaten son bir yıllık salgın sürecinde mesleki ve teknik eğitim okullarımızın üretime katkıları, karşılaştığımız duruma vermiş oldukları desteği toplum olarak gördük. Pandemi süreci toplumda mesleki teknik eğitimin değerinin daha iyi anlamasına neden oldu” dedi.

Mesleki eğitim merkezlerinin ortaöğretim kurumu statüsü kazandığının da altını çizen Akgül, “Mesleki ve teknik eğitim okullarımız içerisinde 2023 vizyonunda belirlediğimiz 7 hedef ve 33 eylem içerisinde mesleki eğitim merkezlerimiz özelinde bazı çalışmalar gerçekleştirdik. Örneğin mesleki eğitim merkezlerimiz yaygın eğitim kurumu olarak faaliyet gösterirken yaptığımız bazı düzenlemeler ile hem ortaöğretim kurumu oldular hem de zorunlu eğitim kapsamına alınarak öğrencilerimizin özlük haklarında iyileştirmeler gerçekleştirildi. Ayrıca teşvik mekanizmaları oluşturularak işletmelerimiz açısından bazı avantajlar da sunuldu. Burada bulunuş amacımız mesleki ve teknik eğitimdeki bu paradigma değişikliğinin sektörle, eğitim camiası ile paylaşmak. Bu alanın alt yapısını güçlendirmek anlamında daha başka neler yapabiliriz bunlarla ilgili görüş alışverişlerinde bulunmak. Bu sistemin sektör ve işletmeler açısından daha yaygın kullanılmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
35 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
87 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
15 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
28 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
69 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
21 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
21 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak