Kategoriler

Haber Alanya

FORMÜL BULUNDU

Rusya’dan Türkiye’ye tarifesiz seferlerle turist getiren şirketler, tarifeli sefer düzenlemek için izin almaya başladı. Rusya tur operatörleri birliği ATOR ise tarifeli seferlere yönelik bu talebin ardında bir yasak olasılığının düşük bulunduğunu açıkladı. Diğer taraftan bir Rus uçağı daha GZP'ye 189 yolcu ile iniş yaptı.

Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından hava sahası ihlali yaptığı gerekçesiyle Suriye sınırında vurulmasının ardından Rusya Türkiye’ye charter uçuşlarının durdurmuş ve yasak 9 ay boyunca devam etmişti. Krizin aşılmasının ardından geçtiğimiz ay içinde yine Rus RIA Novosti Haber Ajansı yaptığı haberde Rusya Federal Havacılık Kurumu’nun Rus havayolu şirketlerine bir mektup göndererek Türkiye’ye charter uçuşların durdurulabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu belirtilmişti. Bu haber turizmciler tarafından endişe ile karşılanırken, Rusya rezervasyonlarında yüzde 18 düşüş yaşanmıştı.
TARİFESİZ İZİN ALIYORLAR
Başta Antalya olmak üzere GZP ve diğer havaalanlarına tarifesiz turist getiren Rus Havayolu şirketleri olası bir charter iptaline karşı tarifeli sefer düzenlemek için izin almaya başladı. Rusya’nın belirli şehirlerinden Antalya, Muğla gibi turistik merkezlere tarifeli seferlere yönelik,  Rusya federal ulaştırma makamlarına, izin ve genişletme çalışmaları için başvuranlar arasında; Azur Air, Pegas Fly- NordWind,  Royal Flight gibi şirketler sayılmaya başlandı.
Tarifeli sefer izinleri için başlayan izin çalışmalarının arkasında, olası charter iptali veya yasaklamasının olabileceği de değerlendiriliyor.
ENDİŞELER YERSİZ
Öte yandan Rusya turoperatörleri birliği ATOR ise tarifeli seferlere yönelik bu talebin ardında bir yasak olasılığın düşük bulunduğunu açıkladı. ATOR bunun, son yıllarda ortaya çıkan olumlu bir trend olduğunu, tur operatörlerinin bu davranışlarının pazarı tarifesiz yapıdan tarifeli yapıya doğru geliştiren bir durum olduğunu ortaya koydu.
Var olan tarifeli sefer kapasitesinin Türkiye içim Nisan-Mayıs dönemini doldurmaya yeterli olduğunu belirten ATOR, charterlere gelebilecek olası bir yasak durumunda, var olan ve ilave gelecek tarifeli seferlerin turistin tamamını taşıya-mayacağının, charterlerin şart olduğunun altını çizdi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
19 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
6 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
34 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
6 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
6 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
8 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
17 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak