Kategoriler

Haber Alanya

'Alanya'ya 1 milyon Rus bekliyoruz'

Encümen Toplantısı'nın ardından gittiği Rusya MITT Fuarı'nı değerlendiren Alanya belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Alanya'ya o kadar rağbet var ki Rusya'dan 4 milyona yakın turist beklentisi var.

 Bizim de beklentimiz bunun 1 milyona yakının Alanya'ya gelmesi yönünde. Antalya'ya gelen Rus turistlerin neredeyse yüzde kırkı Alanya'yı tercih ediyor" dedi.

Alanya Belediyesi Haftalık Olağan Encümen Toplantısı dün gerçekleştirildi. 14-16 Mart tarihlerinde Rusya'da düzenlenen ve kendisinin de katıldığı Rusya MITT Fuarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yücel, "Geçen yıl ki Rusya ile yaşanan sıkıntılardan dolayı bölgemiz turizminde hissedilir bir sıkıntı yaşanmıştı. Çok şükür ki bizim ülkemiz turizmi en sağlıklı bir şekilde yürütüyor bizde bunun bu yıl meyvelerini yiyeceğiz. Neden derseniz; Rus vatandaşların geçen yıl gittiği alternatif destinasyonlarında Yunanistan, Tunus, Ukrayna gibi ülkelerdeki yaşadığı sıkıntıları duyduk. Bu da bizim için sevindirici bir haber. Çünkü biz devlet ve millet olarak turizmi benimsemişiz. Çok da sağlıklı bir şekilde yapıyoruz. Moskova'da gördüm, Alanya'ya o kadar rağbet var ki Rusya'dan 4 milyona yakın turist beklentisi var. Bizim de beklentimiz bunun 1 milyona yakını Alanya'ya gelmesi yönünde. Antalya'ya gelen Rus turistlerin neredeyse yüzde kırkı Alanya'yı tercih ediyor. Her şeyden önemlisi bu pazar payının önde gelen dev şirketleri Tez Tour, Odean, Anex gibi şirketlerin direk Alanya GZP'ye iniş yapmaları bölgenin ticaretini olumlu etkileyecek. Buradaki pastadan pay almak için Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve bizlerin girişimi ile önemli bir işi başardık. Biz oraya ALTSO, ALTAV, ALTİD ve belediye olarak katıldık. ALTAV'la hedeflediğimiz bir fuar takvimi vardı. İç pazar hariç 29 fuara katılmayı hedeflemiştik bunun 23 tanesini gerçekleştirmiş olduk. Geriye kalanlara da katılacağız. Biz Alanya'daki tüm kuruluşlar ortak bir çalışma ile Alanya halkının ticaretini geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Dünya'da yaşanan global kriz umarım bölgemizi teğet geçer bütün çabamız bunun için" dedi.
'YÜZDE 30 ARTIŞ BEKLİYORUZ'
Avrupa pazarında bir daralma olduğunu hep birlikte görüyoruz diyen Yücel, "Buna karşın Ukrayna pazarı bize umut veriyor. Ukrayna ile birlikte Rusya, Romanya ve Polonya pazarı iyiye gidiyor. Bu 4 ülkede gözle görülen bir artış var. Ukrayna'nın giriş ve çıkışlarının kolaylaşması, kimlikle gelebilmeleri Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoplu'nun büyük katkısıyla geçen yıla göre oradan gelen turist sayısının yüzde 30 daha fazla olacağını düşünüyorum" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
13 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak  
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
‘Fıstıklı limonata’ Alanya’nın tescilli lezzeti oldu
Belediye
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten İskele’de temizlik operasyonu 
Güncel
15 Kez Görüntülendi.
Yücel ALTAV Başkanlığını Özçelik’e devrediyor
Genel
18 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan Ankara’da Başsavcı Karaköse’ye ziyaret 
Alanya
26 Kez Görüntülendi.
Alanyalı turizmci Nuri Arslan kalbine yenik
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Corendon Alanyaspor : 1-1
Asayiş
19 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarma trafik denetimlerine devam ediyor
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sinekle mücadele yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 
Alanya
27 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “İskele’de disiplini biz sağlayacağız"