Kategoriler

Haber Alanya

Çavuşoğlu'ndan turizme müjde!

İkili görüşmeler gerçekleştirmek için Ukrayna’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna ve Türkiye arasında karşılıklı olarak pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikle ziyaret edileceğini müjdeledi.


SADECE KİMLİKLE GİRİLEBİLECEK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ikili görüşmeler gerçekleştirmek üzere ziyarette bulunduğu Ukrayna'dan turizm için müjde verdi. Ukrayna ile karşılıklı ziyaretçi ve turist sayısını arttırmak istediklerini belirten Çavuşoğlu, “Bundan sonra vatandaşlarımızın pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikle Ukrayna ve Türkiye'yi ziyaret etmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamladılar. Geçen hafta ekibimiz Ukrayna'daydı ve testler yaptılar. Son derece başarılı veriler aldılar” dedi.

ALANYA’DA AĞIRLANACAKLAR
Çavuşoğlu, aynı çalışma ve denemelerin Türkiye'de de yapılacağını ve yaz gelmeden bu hazırlıkların tamamlanacağını vurguladı. Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin de “Bugün Çavuşoğlu'na teşekkürlerimi sundum. Çavuşoğlu hem insan olarak hem de bakan olarak örnek bir insan. Savaştan etkilenen iki Ukraynalı çocuğun Türkiye'de tatilini geçirmesini sağlamıştı. Çok ince bir davranış" dedi. Çavuşoğlu da “2 yıl süren karışıklık sürecinde bir grup aile ve çocukları Antalya'da ağırladık. Yine bu yıl Antalya ve Alanya'da ağırlamaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Şahin: Çavuşoğlu’na minnettarız

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Ukrayna ile Türkiye arasında kimlik kartıyla seyahat mutabakatı sağlayan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Başkan Şahin, “Dışişleri Bakanımız Alanya’mızın gururu Mevlüt Çavuşoğlu’na minnettarız. Temennimiz başta Rusya olmak üzere kimlikle girişin yaygınlaştırılması. Ayrıca, Kiev’de açılacak olan Yunus Emre Kültür Merkezi iki ülke arasındaki ilişkilere büyük katkı yapacaktır” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
14 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı  
Sağlık
12 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'lü tıp asistanları bilgilendirildi
Belediye
46 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik tüm yetkiyi o iki isme verdi
Gündem
24 Kez Görüntülendi.
Özçelik vakfın yeni üyesi oldu
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
İletişim ve Tasarım Festivali sona erdi
Eğitim
18 Kez Görüntülendi.
ALKÜ Türkiye'de bir ilke imza attı
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da umuma açık mekanlarda denetim yapıldı
Asayiş
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 11 araç trafikten men edildi
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz  
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Taksici esnafının 'VIP' isyanı