Kategoriler

Haber Alanya

Kanseri içinize çekmeyin

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde herkesi sigarayı bırakmaya davet etti.


Dr. Tevfik Yazan; sigara bırakma polikliniğine ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek hastane olarak 3 bin 897 hastaya sigara bırakma polikliniği hizmeti verdiklerini açıkladı.
“Hayat sizi bırakmadan siz sigarayı bırakın, kendinizin ve diğer insanların sağlığını tehlikeye atmayın” diyen Başhekim Dr. Tevfik Yazan; dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birinin sigara ve tütün ürünlerinin kullanımı olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığımız bu konuya büyük önem vermekte ve insanları bu konuda bilgilendirme çalışmalarını aktif olarak sürmektedir” diyen Dr. Yazan konuşmasına şöyle devam etti “Bizde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi olarak bu konuya önem vermekteyiz. Sigara Bırakma Polikliniğimiz aktif olarak hastalarımıza hizmet vermekte olup, hastalarımızın Sigara Bırakma Polikliniğimize sigarayı bırakmak için yaptıkları başvurular her geçen yıl artmakta. Geçen yıla göre bu oranda yüzde 40’lık bir artış gözlenmektedir. İstatistiklere baktığımızda Sigara Bırakma Polikliniği olarak 2014 Eylül ayından itibaren 3 bin 897 hastaya hizmet verdiğimizi gördük. Bu rakam 2015 yılında bin 400’lerdeyken 2016 yılında artış göstererek 2 bin 200’lere ulaşmıştır. Hastalarımızın artık daha sağduyulu olduklarını farkındalığın arttığını görmek, biz sağlık çalışanlarını mutlu etmektedir. Sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı sigara bırakma polikliniğimize davet ediyoruz. Biz onlar için buradayız ve hizmet vermekteyiz. Unutmayın sağlığınız bizim için değerli. Size ve sağlığınıza önem veriyoruz. Kanseri içinize çekmeyin sigaradan uzak durun” dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
25 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
23 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
43 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar