Kategoriler

Haber Alanya

'Rus turistler Türkiye'de ruble kullanabilecek'

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Rus turistlerin Türkiye'de rubleyle ödeme yapmasına olanak sağlayacak bir sistemi uygulamaya koyacaklarını açıkladı.


Sputnik'te yer alan habere göre Rusya'nın ilk kez ev sahipliği yaptığı Dünya Turizm Forumu Rusya Zirvesi 2017'de konuşan Ateş, ilk etapta turizm ve tarım alanında hayata geçirilecek bu uygulama ile Rusların Türkiye'deki ATM'lerde tüm ödeme ve bankacılık operasyonlarında rubleyle işlem yapabileceğini kaydetti.
Bu sistem çerçevesinde ayrıca Rusya'da şu an ruble ile Türkiye turlarının satışına başlandığını da vurgulayan Ateş şöyle konuştu: "Rus turistlere çeşitli turizm hizmetleri sunuyoruz. Bazı tur operatörleri ve oteller, rubleyle hizmet vermeye hazır. Rus turistler Türkiye'deyken kendilerini evlerinde hissedecek. Ana dillerinde konuşabilecek ve yerel para birimiyle alışveriş yapabilecek."
'ATM'LERİMİZ RUSÇA DA HİZMET VERİYOR'
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ateş, ATM'lerin bütün tatil yörelerinde ve turizm beldelerinde Rusça dilinde de hizmet verdiğini kaydetti.
Denizbank'ın iletişim merkezlerinde Rusça konuşan personelin görev yaptığını belirten Ateş şu ifadeleri kullandı: "Dolayısıyla bir Rus turist geldiğinde kendisi ülkesindeki gibi bu hizmetlerden yararlanıyor. Sberbank dünyanın en büyük bankalarından biri ve Rusyanın en büyük bankası olduğu için teşekkür bankacılığı (Spasibo Banking) kapsamında bütün kartları bizde komisyonsuz işlem görüyor. ATM'lerde ruble yatırılabiliyor, ruble çekebiliyor."
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
23 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
48 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
18 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
59 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
9 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
18 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak