Kategoriler

Haber Alanya

CHP'den Cübbeli'ye 'satranç' yanıtı

Cübbeli Ahmet Hoca olarak anılan Ahmet Mahmut Ünlü'nün satranç oynayanlar ile ilgili kullandığı sözlerin ardından, CHP Alanya İlçe Yönetimi tarafından partiye alınan satranç takımının açılışı Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Can Karagöz ve Süleyman Küçüktürk arasında oynanan ve hakemliğini İlçe Başkanı Ali Takavut'un yaptığı mücadeleyle yapıldı.



Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak anılan Ahmet Mahmut Ünlü'nün satranç oynayanlar ile ilgili kullandığı: "Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateşi tutmak daha hayırlı. Satranç oynayan kişi insanların en yalancısı. Oynayanlara ölürken kelime-i şehadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiştir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir. Bu oyunları oynayacağınıza elinize tesbih alın, sübhanallah çekin" sözleri kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.
'NİCE SATRANÇLI GÜNLERE'
Yapılan bu açıklamanın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut, Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu sözlerine atıfta bulunarak İlçe Teşkilatına santraç takımı alıp yönetim kurulu üyelerinin oynadığı oyuna hakemlik yaptı. Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Can Karagöz ve Süleyman Küçüktürk arasında oynanan oyunun hakemliğini de İlçe Başkanı Ali Takavut yaptı. Bu anı fotoğraflayarak sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaşan Mehmet Can Karagöz, "Cüppeli değilim ama kapüşonluydum, o nedenle ilk oyunu da kazandım. Bundan 5 yıl önce askerlik yaptığım birliğe ve 3 yıl önce de baro odamıza birer satranç takımı kazandırmıştık. Daha nice satrançlı günlerimiz olsun" ifadelerini kullandı. - Mert CANTÜRK
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
6 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
23 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
6 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
6 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
5 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
17 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak