Kategoriler

Haber Alanya

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan unlu mamul ürünlerinde kanserojen maddeler kullanıldığı iddiasına açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı bazı basın yayın organlarında “unlu mamul ürünlerinde kanserojen etkili gıda katkı maddeleri kullanıldığı” içerikli haberlerin yer alması üzerine bir açıklama yayımladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı bazı basın yayın organlarında “unlu mamul ürünlerinde kanserojen etkili gıda katkı maddeleri kullanıldığı” içerikli haberlerin yer alması üzerine bir açıklama yayımladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, “Kimi basın yayın organlarında, ‘unlu mamul ürünlerinde kanserojen etkili gıda katkı maddeleri kullanıldığı’ içerikli haberlerin yer alması üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Ülkemizde gıda katkı maddeleri ile ilgili yasal düzenleme 30 Haziran 2013 tarihli Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ile düzenlenmiştir. Ülkemizde, Avrupa Birliği ile uyumlu hazırlanmış yönetmelik kapsamında AB’de kullanımı yasak olan bütün katkı maddelerinin kullanımı yasaktır. Hatta AB’de izin verildiği halde ülkemizde belirli gıdalarda bazı katkı maddelerinin kullanılması ayrıca yasaklanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“Vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye sokabilecek olumsuzluklara asla göz açtırmayacaktır”

Habere konu olan maddelerin Türkiye’de ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yasaklı olduğunun belirtildiği açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Habere konu olan E928 (benzoil peroksit) ve E924 (potasyum bromat) adlı maddelerin ülkemizde ve AB ülkelerinde gıda katkı maddesi olarak kullanımı ekmek ve unlu mamüller dahil bütün gıdalar için yasaktır. Bakanlığımızca 21.11.2015 - 21.11.2020 tarihleri arasında son beş yılda un ve unlu mamul üretim ve satış noktalarında 513.493 denetim gerçekleştirilmiş olup, bahse konu maddeler acısından hiçbir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Halk Sağlığı ve gıda güvenliğini tehlikeye sokabilecek durumlarla mücadelede, her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın katkıları oldukça önemlidir. ‘En iyi denetçi vatandaştır’ şiarıyla, herhangi bir olumsuzluk görülmesi durumunda, Bakanlığımızın ALO 174 Gıda ve WhatsApp İhbar Hattına (0 501 174 0 174) ihbarda bulunulması büyük önem arz etmektedir. Gıda konusunda temel hedefi tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak olan Tarım ve Orman Bakanlığı bundan sonraki süreçte de denetimlerini aralıksız sürdürecek olup vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye sokabilecek olumsuzluklara asla göz açtırmayacaktır.”
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
26 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
56 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
64 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
10 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
19 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak