Kategoriler

Haber Alanya

Acı biber ömrü uzatabilir

ABD’de gerçekleştirilen bir çalışmaya göre, düzenli biçimde acı biber tüketmek, kanser ve benzeri hastalıklardan kaynaklanan ölüm riskini azaltabilirken, ömrün uzamasına da yardımcı olabilmektedir.

Yapılan bir çalışma doğrultusunda, düzenli olarak acı biber tüketmenin faydaları ortaya kondu. Kanser gibi birçok hastalık nedeniyle ortaya çıkan ölümleri azaltarak, insan ömrünü uzatabileceği tespit edildi.

Araştırmaya göre bilim insanları, bibere acı tat veren kapsaisin isimli maddenin anti-inflamatuar özellikte olduğu ve tümörlerle mücadele edip, kan şekeri seviyelerini dengeye soktuğu aktardı.

ABD’nin Ohio eyaletindeki Cleveland Clinic’ten olan araştırmacılar, daha önce Çin, İran, İtalya ve ABD’de gerçekleştirilmiş olan çalışmaları inceleyerek, 570 bin kişiye ait sağlık ve beslenme alışkanlıklarına baktı.

Araştırmada kanser veya kardiyovasküler hastalıklar dahil, çeşitli hastalıklardan kaynaklı ortaya çıkan erken ölüm riskinin, düzenli biçimde acı biber yiyen kişilerde dörtte bir oran ile daha düşük tespit edildi.

TÜMÖR SAVAŞÇISI

Araştırmayı yapan bilim insanları, biberin acı tadının kaynağı ve antioksidan olan kapsaisinin, iltihaplanma ve tümörlerle savaşmaya yardım ederek, kan şekeri seviyelerinin kontrol altına alınmasını sağladığı tespit edildi. Ayrıca diyabete ve obeziteye karşı koruma sağladığı da aktarıldı.

Kardiyolog Bo Xu, ‘Düzenli acı biber tüketimi, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser ölümlerinde genel bir risk azaltma ile ilişkilendirildi. Bulgularımız, tüketilen besinlerin genel sağlıkta önemli bir rol oynayabileceğini kanıtlıyor’ cümlelerini kullandı.

OBEZİTE İLAÇLARI İÇİN KULLANILABİLİR

Bu araştırma hakkında değerlendirmede bulunan American Heart Association ve Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nden beslenme uzmanı Penny Kris-Etherton, ‘Bulguların gerçekten oldukça dikkat çekici olduğunu düşünüyorum.Yazarlar acı biber tüketiminin tüm nedenlere bağlı ölüm, kardiyovasküler ölüm ve kanser ölümleri üzerine faydalarını keşfetti. Söz konusu çalışma kalp hastalıkları ve obeziteyle mücadelede önemli kazanımlar sağlayabilir. Örneğin kapsaisin ateşli bir 'anti-obezite' hapının içeriğinde kullanılabilir’ cümlelerini kullanarak obezite ilacı için kullanılabileceğini belirtti.

Ayrıca biber yemenin kanser, diyabet, kalp hastalığı ve felç dahil, birçok hastalığın riskini düşürdüğü de aktarıldı. Oxford Üniversitesi, Çin Tıp Bilimleri Akademisi ve Harvard Halk Sağlığı Fakültesi’nin gerçekleştirdiği başka bir çalışmada, her gün veya gün aşırı acı tükete kişilerin, kanser, kalp ve solunum hastalıklarından meydana gelen ölüm risklerinin yüzde 14 azaldığı tespit edilmişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Galatasaray Taraftarı Buruk ve Çok Kızgın
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
21 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
23 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
29 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi