Kategoriler

Haber Alanya

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yatak kapasitesi 367’ye yükseltildi

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY, AKSARAY EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ EK HİZMET BİNASININ 200 ADET OLAN YATAK KAPASİTESİNİN 367’E YÜKSELTİLDİĞİNİ BİLDİRDİ.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasının 200 adet olan yatak kapasitesinin 367’e yükseltildiğini bildirdi.

Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy yaptığı açıklamada, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasının, nüfusun sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı ve beklentilerine uygun olarak yatak kapasitesinin yeniden yapılandırma ihtiyacı doğduğunu belirtti. Aksaray’ın coğrafi yapısı, nüfus dağılımı, ulaşım kriterleri, mevcut sağlık envanteri, hastalık yükü ve binanın arttırılabilir kapasitesi göz önünde bulundurulduğunda, artan talebin karşılanmasına yönelik kapasite artırımının uygun görüldüğünü bildiren Başkan Altınsoy, “Sağlık Bakanlığımıza iletmiş olduğumuz talep olumlu sonuçlanmıştır. Bu anlamada Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Covid-19 salgını süresince pandemi hastanesi olarak hasta yoğunluğunu karşılayabilmesi amacıyla yüzde 80 tamamlanma oranı ile inşaatı devam eden 200 yataklı ek hizmet binası 367 yatak kapasitesine yükseltilmiştir. Yapımına devam eden ve kısa bir süre sonra tamamlanacak olan Aksaray Eğitim Araştırma Hastanemizin yatak kapasitesinin yükseltilmesinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, bakan yardımcılarımıza, Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu’ya, Valimiz Hamza Aydoğdu’ya, İl Sağlık Müdürümüz Kerim Yeşiladağ’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Aksaray’ımıza ve bölgemiz halkına hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki eczacılar 185’inci yılı kutladı
Turizm
10 Kez Görüntülendi.
ALTİD'de sahil büfesi zirvesi
Antalya
7 Kez Görüntülendi.
Alanya Demirtaş’ta kanalizasyonda işlem tamam 
Belediye
13 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden temizlik atağı 
Sağlık
7 Kez Görüntülendi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tam not
Alanya
4 Kez Görüntülendi.
Alanya esnafına Nuri Başkan’dan denetim uyarısı
Asayiş
7 Kez Görüntülendi.
Alanya’da safari araçları denetlendi
Belediye
22 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki o tesis “Aile Plajı” oluyor 
Genel
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’e meclisten yatırımlar için borçlanma yetkisi 
Sağlık
6 Kez Görüntülendi.
Alanya’da hastanenin beyaz meleklerine süpriz