Kategoriler

Haber Alanya

TİKA’dan Arakan’daki mülteci kamplarına hijyen malzemesi yardımı

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA), KAMPLARDA ELVERİŞSİZ HİJYEN ŞARTLARINDA VE SOSYAL MESAFEYE UYULMANIN ZOR OLDUĞU KOŞULLARDA YAŞAYAN 3 BİN AİLEYE RAKHAYN COVİD-19 MÜDAHALE KOMİTESİ İŞBİRLİĞİNDE HİJYEN MALZEMELERİ DAĞITTI.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kamplarda elverişsiz hijyen şartlarında ve sosyal mesafeye uyulmanın zor olduğu koşullarda yaşayan 3 bin aileye Rakhayn Covid-19 Müdahale Komitesi işbirliğinde hijyen malzemeleri dağıttı.

Myanmar’da kısa zaman önce pandeminin ikinci dalgasının başlamasıyla birlikte bu durum, özellikle kamplarda elverişsiz hijyen şartlarında ve sosyal mesafeye imkan bırakmayan yaşam koşullarında hayatlarına devam eden gruplar için ciddi bir sorun haline gelmişti. Bu nedenle TİKA Myanmar Program Koordinatörlüğü’nce Arakan’daki kamplarda yaşayan en hassas gruplar tespit edildi ve Rakhayn Covid-19 Müdahale Komitesi ile işbirliği içerisinde toplam 3 bin aile için gerekli korunma ve hijyen malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Myanmar, pandeminin ilk dalgasında başarılı bir mücadele sergilemiş, nüfusuna oranla en az vaka ve ölümün görüldüğü ülkelerden biri olmuştu. Ancak Ağustos ayı sonunda Rakhayn eyaletinde başlayan ve hızlıca yükselişe geçen vakalar nedeniyle ilgili makamlar desteğe ihtiyaç duymuştu. TİKA tarafından sağlık çalışanları için yapılan desteğin ardından, toplumun en kırılgan grupları arasında olan ve kamplarda yaşayan nüfusun da ihtiyaçları dikkate alınmış, yerel makamlar ve kamp liderlerince organize edilen törenlerle yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
13 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
12 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
16 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
19 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
13 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi 
Antalya
24 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"