Kategoriler

Haber Alanya

Rusya’nın Covid-19 aşısı, Almanya’da "yüksek riskli deney" olarak nitelendirildi

ALMAN TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANI KLAUS REİNHARDT, RUSYA'NIN YENİ TİP KORONA VİRÜSE (COVİD-19) KARŞI GELİŞTİRDİĞİ AŞIYA YÖNELİK, "TEST SERİSİ OLMADAN BİR AŞININ ONAYLANMASININ İNSANLAR ÜZERİNDE YÜKSEK RİSKLİ BİR DENEY OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM" DEDİ.

Alman Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, Rusya’nın yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşıya yönelik, "Test serisi olmadan bir aşının onaylanmasının insanlar üzerinde yüksek riskli bir deney olduğunu düşünüyorum" dedi.

Alman Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, Rusya’da yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşının onaylanmasını sert bir şekilde eleştirdi. Reinhardt, aşıyı "yüksek riskli bir deney" olarak nitelendirdi. Bir aşının tamamlanabilmesi için önemli üç aşamadan geçmesi gerektiğini belirten Reinhardt, "Test serisi olmadan bir aşının onaylanmasının insanlar üzerinde yüksek riskli bir deney olduğunu düşünüyorum" dedi. Reinhardt "Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) belirlediği kriterler hiçe sayılarak elde edilen veriler doğrultusunda aşıyı kullanmak büyük sorumsuzluktur" ifadelerini kullandı.

Paul Ehrlich Enstitüsü Başkanı Klaus Cichutek ise bir aşının kullanılabilmesi için en az birkaç bin denek içermesi ve üç aşama testinden geçtikten sonra kapsamlı verilerin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Cichutek aksi halde bu şekilde bir aşının kullanılmasının riskli görüneceğini belirtti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
36 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nde kurulacak 8 yeni müdürlük
Asayiş
8 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan 22 araca men cezası
Gündem
10 Kez Görüntülendi.
“İsveçliler Alanya’da huzurlu ve mutlu yaşıyor" 
Belediye
8 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi yayla yollarında bakım ve onarım çalışması başlattı
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor – Beşiktaş maçı biletleri satışta 
Genel
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten kritik açıklamalar: Üç maymunu oynayamam
Alanya
23 Kez Görüntülendi.
Sezonun ilk yolcu gemisi Alanya’ya demir atacak
Eğitim
20 Kez Görüntülendi.
Karma Resim Sergisi ile Alanya sanata doydu
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da dev denetim / 5 AYDA 1650 işletme
Spor
17 Kez Görüntülendi.
Alanyasporlu futbolcuya milli takım daveti