Kategoriler

Haber Alanya

ŞEGEM’li olabilmek için ter döktüler

ŞEHZADELER BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİ’NDE (ŞEGEM) 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENLENEN LGS (LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ) HAZIRLIK KURSU’NUN SEVİYE TESPİT SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde (ŞEGEM) 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen LGS (Liselere Giriş Sistemi) Hazırlık Kursu’nun seviye tespit sınavı gerçekleştirildi.

Şehzadeler Belediyesi’nin eğitime destek kapsamında 8. sınıf öğrencileri için düzenlediği LGS Hazırlık Kursu için, Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde seviye belirleme sınavı yapıldı. Korona virüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler sınav salonlarına ateş ölçümleri ve el dezenfeksiyonları yapılarak alınırken, sınav sosyal mesafe gözetilerek yapıldı. 200 öğrencinin katıldığı sınavda öğrencilere 7. sınıf 1. dönem konularını kapsayan 80 soru soruldu. Öğrenciler bu sorulara 100 dakika içinde cevap verebilmek için ter dökerken, velileri de onları heyecan içinde gençlik merkezi önünde bekledi. Eylül ayında başlayacak kurs, mayıs ayında son bulacak. Seviye belirleme sınavında başarılı olup kursa kayıt yaptırma hakkı elde edecek öğrenciler, kurs süresince Matematik, Türkçe, İngilizce, Din Kültürü, Sosyal Bilgiler, İnkılap Tarihi gibi dersleri görecek. Eğitimlerini iyi bir lisede sürdürmek isteyen öğrenciler, kurs sonunda ise LGS sınavına girecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
34 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nde kurulacak 8 yeni müdürlük
Asayiş
8 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan 22 araca men cezası
Gündem
9 Kez Görüntülendi.
“İsveçliler Alanya’da huzurlu ve mutlu yaşıyor" 
Belediye
8 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi yayla yollarında bakım ve onarım çalışması başlattı
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor – Beşiktaş maçı biletleri satışta 
Genel
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten kritik açıklamalar: Üç maymunu oynayamam
Alanya
23 Kez Görüntülendi.
Sezonun ilk yolcu gemisi Alanya’ya demir atacak
Eğitim
20 Kez Görüntülendi.
Karma Resim Sergisi ile Alanya sanata doydu
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da dev denetim / 5 AYDA 1650 işletme
Spor
17 Kez Görüntülendi.
Alanyasporlu futbolcuya milli takım daveti