Kategoriler

Haber Alanya

Çanakkale’de 3 köy boşaltıldı

ÇANAKKALE GELİBOLU TARİHİ YARIMADASI'NDAKİ ORMAN YANGINI SEBEBİYLE YAKLAŞIK 300 KİŞİNİN YAŞADIĞI YALOVA KÖYÜNÜN ARDINDAN TEDBİR AMAÇLI KUM KÖY VE BİGALI KÖYÜ DE BOŞALTILDI. KENDİ İMKANLARI VE KURUM ARAÇLARIYLA KÖYLERİNDEN UZAKLAŞIRKEN, BİR KIZ ÇOCUĞUNUN KEDİSİNE SARILARAK AĞLAMASI DİKKAT ÇEKTİ.

Çanakkale Gelibolu Tarihi Yarımadası’ndaki orman yangını sebebiyle yaklaşık 300 kişinin yaşadığı Yalova köyünün ardından tedbir amaçlı Kumköy ve Bigalı köyü de boşaltıldı. Vatandaşlar kendi imkanları ve kurum araçlarıyla köylerinden uzaklaşırken, bir kız çocuğunun kedisine sarılarak ağlaması dikkat çekti.

Tarihi yarımada içindeki Ilgardere mevkiinde 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Şiddetli poyrazın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında, Yalova köyünün ardından Kumköy ve Bigalı köyü de boşaltıldı. Vatandaşlar kendi imkanları ve kurum araçlarıyla yıllardır yaşadıkları evlerini terk ederken, bir kız çocuğunun kedisine sarılarak ağlaması yürekleri burktu.

Deniz trafiği çift yönlü kapatıldı

Havadan ve karadan müdahalenin yanı sıra, denizden de söndürme ekipleri yangına müdahale ediyor. Ekiplerin rahat çalışması için Çanakkale boğazındaki çift yönlü geçiş ticari gemilere kapatıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Fransız turistler Alanya’ya denizden geldi
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya'da piyano festivali sona erdi
Spor
18 Kez Görüntülendi.
Alanyalı Feyza Güzyaka Dünya Kupası’nda şampiyon oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi açıldı
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Alanya'da 19 Mayıs coşkusu
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da Sahil Güvenlik ve savaş gemileri vatandaşların ziyaretine açıldı
Spor
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Samsunspor’dan puanla döndü
Alanya
25 Kez Görüntülendi.
Galatasaray Taraftarı Buruk ve Çok Kızgın
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
17 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması