Kategoriler

Haber Alanya

Vaka artışlarının yaşandığı ilde vak’a çıkmayan ilçe tedbiri elden bırakmıyor

SON GÜNLERDE KORONA VİRÜS VAK'ALARINDA ARTIŞ YAŞANAN KASTAMONU'NUN BİR HAFTADIR YENİ VAK'AYA RASTLANILMAYAN TOSYA İLÇESİNDE POLİS EKİPLERİ TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMIYOR. EKİPLER, "MASKESİZ SOLAN YÜZLERİNİZİ DEĞİL, MASKEYLE GÜLEN GÖZLERİNİZİ GÖRELİM” YAZILI BROŞÜRLERLE VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRİYOR.

Son günlerde korona virüs vak’alarında artış yaşanan Kastamonu’nun bir haftadır yeni vak’aya rastlanılmayan Tosya ilçesinde polis ekipleri tedbirleri elden bırakmıyor. Ekipler, "Maskesiz solan yüzlerinizi değil, maskeyle gülen gözlerinizi görelim” yazılı broşürlerle vatandaşları bilinçlendiriyor.

Tosya ilçesinde 1 Haziran’dan itibaren yavaşlayan korona virüs salgınında pozitif vak’a sayıları 15 Haziran tarihi itibariyle durma noktasına geldi. Son bir haftadır pozitif vak’anın görülmediği ilçede Emniyet Müdürlüğü ekipleri tedbiri elden bırakmayarak vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın rehavete kapılmaması ve maske kullanımını bırakmaması için hem maskenin önemini belirten hem de tedbirleri uygulamayan vatandaşlara yapılacak cezai yaptırım uygulanacağının anlatıldığı bir broşür hazırladı. Sokak sokak gezen ekipler yoldan geçen vatandaşlara, esnaflara, camiden çıkan cemaate ve gördükleri her vatandaşa broşür vererek; maske kullanmanın önemini ve uygulanan cezai yaptırımı anlattı. Covid-19 salgın hastalığı tehlikesinin henüz geçmediğini hatırlatan ekipler, vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymalarını ve maskelerini ağız ve burun kapatacak şekilde takmalarını istedi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında vatandaşı maske kullanım konusunda daha duyarlı hale getirmesi amacıyla “Maskesiz solan yüzlerinizi değil, maskeyle gülen gözlerinizi görelim” sloganıyla el broşürleri dağıtan ekipler, ilçede pandeminin tekrar baş göstermemesi için yoğun çaba sarf ediyor. Yetkililer vatandaşların pandemiye karşı bilinçlendirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
34 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
48 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
7 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
7 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
17 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak