Kategoriler

Haber Alanya

Burun ameliyatı sonrası yüzme uyarısı

"BURUN AMELİYATLARINDAN SONRA DENİZE VE HAVUZA GİRİLEBİLİR Mİ?" SORUSUNU YANITLAYAN KULAK BURUN BOĞAZ UZMANI DR. HÜNKAR BATIKHAN, "DENİZE MUTLAKA, HAVUZA ASLA" DEDİ.

Yaz aylarında burun ameliyatı geçiren hastaların "Burun ameliyatlarından sonra denize ve havuza girilebilir mi?" sorusunu yanıtlayan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Hünkar Batıkhan, "Denize mutlaka, havuza asla" dedi.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Hünkar Batıkhan, yaz aylarında burun ameliyatı geçiren hastaların "Burun ameliyatlarından sonra denize ve havuza girilebilir mi?" sorusunu yanıtladı. Burun ameliyatlarından sonra denize girmenin iyileşmeye yardımcı olacağını ifade eden Dr. Batıkhan, "Burun ameliyatlarında, burun içindeki kemiği ve kıkırdağı örten tabakayı ayırıyoruz ve onları sonra tekrar birleştiriyoruz yanı sıra dikişler atıyoruz. Bu işlemler sonrası iyileşme olurken burnun içinde krut dediğimiz kabuklar oluşuyor. Bu kabuklar süreçte burnu tıkayabiliyor ve hastanın nefesini etkileyebiliyor. Biz zaten, hem burun mukozasındaki ödemi azaltabilmek ve giderebilmek için hem de oradaki kabukların atılabilmesini sağlamak için ameliyattan hemen sonra hastaya deniz suyu, okyanus suyu dediğimiz bir sprey öneriyoruz. Eğer yaz aylarında isek spreyin doğalına erişme, deniz suyuna girme şansımız varsa bu hasta için daha da iyidir. Bu durumda hastanın denize girmesinde sakınca olmadığı gibi aksine işlem sonrasında denize girmesi faydalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken tek nokta; denize sabah erken vakitlerde, güneş çok yukarıda değilken ya da akşam saatlerinde girilmelidir" dedi. Burun operasyonlarının ardından havuzu bir süre asla önermediklerini anlatan Dr. Batıkhan, sebebini ise şöyle açıkladı: "Havuzda klor var. Klorlu havuz suyu burun mukozasında ödem, şişme yapar. Yanı sıra havuzun ne kadar sıhhi olduğunu bilemeyiz. Bu da enfeksiyon kapma riskini doğurur. İşlemden sonra 3-5 hafta önermiyoruz ancak iyileşme sağlanınca girilebilir."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
17 Kez Görüntülendi.
Galatasaray Taraftarı Buruk ve Çok Kızgın
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
21 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
23 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
29 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi