Kategoriler

Haber Alanya

Türkiye'de Yaz Tatili Yapılabilecek 5 Harika Şehir

Dünyanın her noktasından binlerce turisti her yaz ülkemizde ağırlıyoruz.

Türkiye’de Yaz Tatili Yapılabilecek 5 Harika Şehir



Dünyanın her noktasından binlerce turisti her yaz ülkemizde ağırlıyoruz. Hem yerli hem de yabancı turistlerin yaz aylarında akın ettiği, birbirinden güzel şehirler gerçekten inanılmaz güzellikler vaad ediyor. Mavi bayraklı plajların bulunduğu yerlerin doğayla olan uyumu muazzam. Önümüzdeki yaz tatilinde seçebileceğiniz şehirlerden 5 tanesini sizlerle paylaşıyoruz.



Muğla (Bodrum, Marmaris, Fethiye)

Türkiye’de tatil denildiği zaman akla ilk olarak Muğla gelir. Özellikle Bodrum her yaz tıka basa dolar. Binlerce yabancı turistin yanı sıra yerli turistler de burada bulunan yazlıklarına veya otellere akın eder. Aralarından en fazla yabancı turisti çeken ilçedir. Koylarının tertemiz sularıyla bilinir. Fethiye ise Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz’i ile mutlaka gezilmesi gereken bir yer.



Antalya (Alanya, Kaş, Olimpos)

Antalya yaz sezonunun ilk başladığı şehirlerlerden. Kuzey ve Doğu Avrupa’nın favori tatil destinasyonu. Alanya’da yaz döneminde bazen Türk bulmakta bile zorlanabiliyorsunuz. Kaş’taki Kaputaş plajı, Olimpos’un harika evleri... Antalya kesinlikle bir yaz döneminizi geçirebileceğiniz bir şehir.



İzmir (Alaçatı, Çeşme)

İzmir sadece yazın değil, genel olarak ’de yaşanması en keyifli şehirlerden biri. Fakat Alaçatı ve Çeşme gibi bölgeler sayesinde yazın inanılmaz bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Alaçatı’nın harika sokaklarında kurulmuş şirin meyhaneleri, Çeşme’nin beach club’ları ve muazzam denizi sizi etkileyecek faktörler olabilir.



Aydın (Didim, Kuşadası)

Muğla, Antalya ve İzmir gibi şehirlerin etkisinin biraz arkasında kalmış fakat güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş olan Aydın’da Didim ve Kuşadası gibi destinasyonlar bulunuyor. Özellikle Kuşadası son dönemlerde tatilciler için güzel bir seçenek.



Balıkesir (Ayvalık, Akçay)

Balıkesir yukarıdaki şehirlere göre daha mütevazi bir tatil şehri. İstanbul’a yakın olduğu için bir haftasonu bile atlayıp gidebilirsiniz. Ayvalık’ta bulunan güzel plajların yanı sıra Akçay ve Erdek gibi yerleri de değerlendirin. Köy yiyeceklerinin belki de en güzel sunulduğu yer Balıkesir olabilir. Sakin bir tatil isteyenler yaz aylarının başlangıcını seçebilir.

Türkiye’de gezilebilecek ve tatil yapılabilecek diğer yerler için detaylı içerikler sunmaktadır. Tavsiyemiz olan bu gezi rehberi platformunu ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
22 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
23 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
42 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar