Kategoriler

Haber Alanya

Alanya Katı Atık ve Bertaraf Tesisi çöp alımına başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi ilk bölümü tamamlandı. Tesis, bu ay içerisinde katı atık alımına başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’nın çöp sorununu kökten çözüme ulaştıracak ve çöpten elektrik üretecek Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi faaliyete geçiyor. Bu ay içinde katı atık alımına başlayacak tesiste Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinden gelen evsel atıkların bertarafı gerçekleşecek. Yaklaşık 22 bin 614 metrekare alan üzerinde yer alan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi LOT 1’in yapımı tamamlandı. Tesisin enerji üretimine yönelik üniteleri de Eylül ayında tamamlanarak faaliyete geçecek.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇEVRECİ PROJE

Lot yapımı hariç yaklaşık 70 milyon TL’ye mal edilen Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi Türkiye'ye örnek çevreci projelerinden biri olacak. Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi kapsamında; günlük bin ton çöp bertaraf kapasitesi, 5.66 megavat kurulu güce sahip enerji üretim tesisi bulunuyor. Alanya'nın çöp sorununu ortadan kaldıracak tesis çöpten enerji de üretecek.

MODERN TEKNOLOJİ

Entegre katı atık yönetim modeli şöyle çalışacak; atıklar sahaya kabul edildikten sonra mekanik ayırma tesisine yönlendirilecek. Ayrıştırmaya tabi tutulan atıklar cinslerine göre geri kazanılabilir atıklar, biyobozunur atıklar ve bakiye olarak ayrılacak. Biyobozunur atıklar enerji üretimi için biyometanizasyon tesisine, geri kazanılabilir atıklar ise geri dönüşüm firmalarına yönlendirilecek. Bakiye atıklar düzenli depolama alanına yönlendirilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
19 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"
Asayiş
108 Kez Görüntülendi.
Jandarmadan Mutluluğa Kurşun Sıkma Projesinin Tanıtımı
Genel
12 Kez Görüntülendi.
ALANYA Belediyesi üniversite öğrencilerini bahar şenliğinde sanatla buluşturdu
Spor
22 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor'dan Samsun'a çıkartma
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Erdem'den Ankara’da önemli görüşmeler
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Alanya’da halk otobüsü ücretine zam
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Rüzgar Gülü Kreşi “Kumsal’ın Gökyüzü Macerası” kitabıyla renkleniyor
Genel
20 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 2 fırkateyn ve Sahil Güvenlik Botu bugün ziyarete açılıyor 
Belediye
16 Kez Görüntülendi.
Alanya’nın efsane festivali 24 Mayıs’ta başlıyor
Antalya
30 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle ve yayla yollarına bakım onarım