Kategoriler

Haber Alanya

Sokak hayvanlarına su takviyesi

SEYHAN BELEDİYESİ, SICAKLARIN BASTIRMASIYLA SOKAK HAYVANLARINA DÜZENLİ OLARAK YAPTIKLARI BESLEME PROGRAMININ YANI SIRA SU TAKVİYESİ DE YAPMAYA BAŞLADI.

Seyhan Belediyesi, sıcakların bastırmasıyla sokak hayvanlarına düzenli olarak yaptıkları besleme programının yanı sıra su takviyesi de yapmaya başladı.

Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, düzenli olarak ilçenin 7 ayrı bölgesinde hayvan severlerin katkısıyla belirlenen 84 noktada sokak hayvanlarını besleme programını aksatmadan sürdürüyor. Kediler için mama, köpekler için ayda yaklaşık 10 ton tavuk kırıntısı ve kıyma ile lokantalardan tedarik edilen yemekler sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarına belirlenen alanlara bırakılıyor. Ayrıca “Hayvan sever sertifikası” olan 300 hayvansevere de yine düzenli olarak Belediye tarafından mama desteği sağlanıyor.

Seyhan’da bulunan ve evcilleştirilebilen sokak hayvanlarına besleme yapan belediye ekipleri sıcakların artmasıyla sokakta yaşayan hayvanların susuzluk çekmemeleri için hizmetlerine su takviyesini de ekledi. Besleme yapılan bölgelerde düzenli olarak içme suyu bırakan görevliler, sokak hayvanları için yazın en büyük tehlike olan susuzluğu, önlemek ve hayvanların ölmemesi için hassas davranıyor.

Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğü veterinerleri ise tüm vatandaşlardan “Sokağa bir kap su bırakın” uyarısıyla duyarlılık çağrısında bulundular.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
21 Kez Görüntülendi.
Alanya ve Manavgat'ta torbacı operasyonunda 75 kişi yakalandı
Gündem
17 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor'da Olağan Seçim takvimi belli oldu
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
Pankart asarken yaralandı
Genel
16 Kez Görüntülendi.
Gözler Başkan Özçelik'de
Alanya
20 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki eczacılar 185’inci yılı kutladı
Turizm
29 Kez Görüntülendi.
ALTİD'de sahil büfesi zirvesi
Antalya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Demirtaş’ta kanalizasyonda işlem tamam 
Belediye
20 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden temizlik atağı 
Sağlık
11 Kez Görüntülendi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tam not
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
Alanya esnafına Nuri Başkan’dan denetim uyarısı