Kategoriler

Haber Alanya

'Hükümet insanları yatıştırmalı'

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, "Ülkede son günlerde korku imparatorluğu yayıldı. Herkesde bir korku, sinmişlik var. Hükümet vatandaşları yatıştırıcı açıklamalar yapmalı" dedi.

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, "Ülkede son günlerde korku imparatorluğu yayıldı. Herkesde bir korku, sinmişlik var. Hükümet vatandaşları yatıştırıcı açıklamalar yapmalı" dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklama yapan İlçe Başkanı Ali Takavut, "Dün itibariyle CHP Genel Merkezine 30 bin civarında vatandaş müracaat etti. Bizlere de müracaat geliyor. Bizlere gelen müracaatlarda hiç FETÖ ile ilgisi olmayan sadece birisinin şikayetiyle görevlerinden alınıp geçiçi olarak görevlerinden uzaklaştırılan  gözaltına alınan vatandaslar var. Bu insanlar akşam evinde yatıyor ama sabah beni de mi götürecekler diyerek tereddütle sabahı bekliyor. FETÖ ile yakından uzaktan ilişkisi olmayan insanların bir saat bile olsa özgürlüklerinin elinden alınmasını biz kabul edemiyoruz. O nedenle şimdi at izi it izine karışmış vaziyette. Kimin ne yaptığı belli değil. OHAL nedeniyle insanların bir ay gözaltında kalma süresi var. Terörizm ve darbeler kimden, nerden gelirse biz bunun karşısındayız. Bu nedenle bunun iyi araştırılması gerekir. Bu insanları tutuklarken, görevden alırken dikkat edilmesi gerekir. OHAL nedeniyle bunlar oluyor deniyor. Çok dikkat edilmeli. Son günlerde kanun hükmünde kararnameler 3-5 tane birden çıkıyor. Artık Meclis by-pass edilmiş durumda. Şuanda mecliste hiçbir şey görüşülmüyor. Ülkedeki vatandaşlarla paylaşılmıyor. Bunlar vatandaşlar üzerinde çok ciddi tereddütler yaratıyor. Herkeste bir korku, sinmişlik var. Hükümet vatandaşları yatıştırıcı, uzlaştırıcı açıklamalar yapmalı. Biz FETÖ'ye bulaşmış insanların asla yanında olmayız. Bizim bunlarla hiçbir ilişkimiz, bağımız yok. Gerçekten suçları varsa cezalarını çeksinler. Buna da asla itiraz etmeyiz" diye konuştu.

- Mert CANTÜRK
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
13 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
12 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
16 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
13 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi 
Antalya
24 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"