Kategoriler

Haber Alanya

ALKÜ toplu iş sözleşmesi imzaladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOOP- İŞ) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOOP- İŞ) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 
 
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlük Binasında düzenlenen imza töreninde ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOOP-İŞ) Antalya Şube Başkan Yardımcısı Tuncay Çevik anlaşmaya vardı. Törende, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hülya Kartal da hazır bulundu. İmzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü ile buna bağlı işyerlerinde çalışan işçileri temsile yetkili ve TEZ-KOOP-İŞ Sendikası arasında işletme düzeyinde bağıtlanmış oldu. Sözleşmenin muhtevası ve sona ermesi ile ilgili hususları düzenlemek, işyerinde verimli ve düzenli bir çalışma ile üretimin arttırılmasına çaba göstermek, işçi-işveren ilişkilerinde ekonomik ve toplumsal hak ve çıkarları korumak, geliştirmek ve düzenlemek, iyi niyet ve güvenle çalışma barışını sürdürerek, istenmeden doğabilecek uyuşmazlıkları mevzuat ve bu sözleşmede belirlenmiş ilke ve yöntemlerle çözüme kavuşturmak amacıyla imzalanan sözleşmede taraflar arasındaki haklar böylelikle güvence altına alındı.
 
TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SENDİKASI
Ankara merkezli ve Türkiye’nin dördüncü büyük sendikası olarak bilinen TEZ-KOOP-İŞ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile sendika üyesi işçilere giyim, taşıt, yemek, aile ve çocuk, öğrenim, bayram yardımı gibi sosyal haklar işverence ödenmek üzere karara bağlandı. TEZ-KOOP-İŞ Sendikası ile ALKÜ Rektörlüğü arasında, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve bağlı işyerlerini kapsamak üzere imzalanan toplu iş sözleşmesi 01.06.2016 – 31.12.2017 tarihleri arasında yürürlükte kalacak.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
26 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
57 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
64 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
10 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
20 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak